Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí ragú s paprikami
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí ragú s paprikami
Hovězí ragú s paprikami

Hovězí ragú s paprikami

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sůl
  • Hovězí zadní 1,8 kg
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Anglická slanina 180 g
  • Cibule 2 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cukr třtinový 3 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Rajský protlak 3 plž
  • Česnek 5 strouž.
  • Bobkový list 2 ks
  • Červené víno 200 ml
  • Rýže 1 kg
  • Vývar hovězí 600 ml
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Voda 150 ml
  • Sůl
  • Hovězí zadní 1,8 kg
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Anglická slanina 180 g
  • Cibule 2 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cukr třtinový 3 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Rajský protlak 3 plž
  • Česnek 5 strouž.
  • Bobkový list 2 ks
  • Červené víno 200 ml

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na 3cm kostky, osolte a opepřete. Na lžíci oleje opečte po částech maso dozlatova, zaprašte paprikou, promíchejte a dejte stranou do velkého pekáčku.
2
Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji pomalu vypéct. Přidejte k masu.
3
Nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku smažte na mírném ohni 15 minut. Přidejte třtinový cukr, česnek, rajčatový protlak a bobkové listy. Chvíli společně smažte. Přidejte víno a nechte zredukovat na polovinu.
4
Zeleninu, rajčata z plechovky, vývar a 150 ml vody přidejte k masu. Osolte, opepřete a dejte do vyhřáté trouby. Pod pokličkou vařte 3 hodiny.
5
Chvíli před koncem uvařte rýži Lagris podle návodu.
6
Masové ragú servírujte s rýží.
7
TIP_ vylepšete si ragů přidáním papriky
8
VITAMIN C - přispívá k normální funkci imunitního systému
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na 3cm kostky, osolte a opepřete. Na lžíci oleje opečte po částech maso dozlatova, zaprašte paprikou, promíchejte a dejte stranou do velkého pekáčku.
2
Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji pomalu vypéct. Přidejte k masu.
3
Nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku smažte na mírném ohni 15 minut. Přidejte třtinový cukr, česnek, rajčatový protlak a bobkové listy. Chvíli společně smažte. Přidejte víno a nechte zredukovat na polovinu.
4
Zeleninu, rajčata z plechovky, vývar a 150 ml vody přidejte k masu. Osolte, opepřete a dejte do vyhřáté trouby. Pod pokličkou vařte 3 hodiny.
5
Chvíli před koncem uvařte rýži Lagris podle návodu.
6
Masové ragú servírujte s rýží.
7
TIP_ vylepšete si ragů přidáním papriky
8
VITAMIN C - přispívá k normální funkci imunitního systému

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.