Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKráličí ragú s těstovinami
Albert logoAlbert logo
  • Králičí ragú s těstovinami
Králičí ragú s těstovinami

Králičí ragú s těstovinami

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Olej olivový
  • Bobkový list 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Králík celý 1 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Pórek 2 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cibule červená 2 ks
  • Hřiby sušené 20 g
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Černé pivo 500 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Citron 1/2 ks
  • Těstoviny penne 500 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Parmazán
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Olej olivový
  • Bobkový list 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Králík celý 1 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Pórek 2 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Cibule červená 2 ks
  • Hřiby sušené 20 g
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Černé pivo 500 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Sůl

Příprava

1
Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obale, posypané hoblinami parmazánu.
1
Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obale, posypané hoblinami parmazánu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.