×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajská omáčka s hovězím masem

Další recepty a články

Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka z trouby
Rajská omáčka z...
Rajská omáčka z trouby
Rajská omáčka z trouby
Plněné papriky s rajskou...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s rajskou...
Plněné papriky s rajskou...
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka

Rajská omáčka s hovězím masem

Co budete potřebovat

1 kg hovězího předního bez kosti, krk AQ
1 mrkev, 3 cibule
snítka tymiánu
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
4 bobkové listy a 4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce třtinového cukru
2 středně velké rajské protlaky
sůl, špetka skořice, citronová šťáva i jemně nastrouhaná kůra
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2. Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3. Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajská omáčka s hovězím masem

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (187)

Co budete potřebovat

1 kg hovězího předního bez kosti, krk AQ
1 mrkev, 3 cibule
snítka tymiánu
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
4 bobkové listy a 4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce třtinového cukru
2 středně velké rajské protlaky
sůl, špetka skořice, citronová šťáva i jemně nastrouhaná kůra
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2. Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3. Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka z trouby
Rajská omáčka z trouby
Rajská omáčka z trouby
Rajská omáčka z trouby
Plněné papriky s rajskou...
Plněné papriky s rajskou...
Plněné papriky s rajskou...
Plněné papriky s rajskou...
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka

Inspirujte se podobnými recepty