Rajská omáčka s hovězím masem
Ingredience
1 kg | hovězího předního bez kosti, krk AQ |
1 | mrkev, 3 cibule |
snítka tymiánu | |
1 | lžíce másla |
1 | lžíce olivového oleje |
4 | bobkové listy a 4 kuličky pepře |
4 | kuličky nového koření |
2 | lžíce hladké mouky |
1 | lžíce třtinového cukru |
2 | středně velké rajské protlaky |
sůl, špetka skořice, citronová šťáva i jemně nastrouhaná kůra | |
houskový knedlík k podávání |
Postup přípravy
1. Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2. Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3. Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY