
Pečený zajíc po myslivecku
Máte-li nějakého známého myslivce, určitě ho poproste o zajíce. Pak si můžete připravit lahodnou pochoutku pečený zajíc po myslivecku. Třeba vám k tomu přihodí ještě nějaký myslivecký tip.

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Zaječí stehna 900 g
- Mouka hladká 2 plž
- Olej olivový 3 plž
- Cibule 2 ks
- Česnek 3 strouž.
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Bílé víno 300 ml
- Rajčata v plechovce 800 g
- Olivy zelené 20 ks
- Cukr krupicový 1 plž
- Bramborová kaše
- Zaječí stehna 900 g
- Mouka hladká 2 plž
- Olej olivový 3 plž
- Cibule 2 ks
- Česnek 3 strouž.
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Bílé víno 300 ml
- Rajčata v plechovce 800 g
- Olivy zelené 20 ks
- Cukr krupicový 1 plž
- Bramborová kaše
Příprava
- 1Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.
- 2Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.
- 3Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.
- 4Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
- 5Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.
- 6Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.
- 7Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.
- 8Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.
- 9Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.
- 10Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.
- 11Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.
- 1Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.
- 2Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.
- 3Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.
- 4Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
- 5Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.
- 6Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.
- 7Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.
- 8Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.
- 9Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.
- 10Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.
- 11Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.