1
Očistěte 350 g krůtích prsních řízků a osolte. Zabalte je pevně do potravinářské fólie tak, aby vytvořila kompaktní váleček, a dejte na 30 minut odležet do lednice. Do menšího hrnce nalijte 200 ml červeného vína, přidejte 2 lžíce medu, celou skořici a hvězdičku badyánu. Vařte, dokud se směs nezredukuje na hustou konzistenci. Poté vyjměte koření a do směsi zašlehejte 20 g másla, aby vzniklo hladké glazé.
2
Na pánvi rozehřejte 20 ml oleje a přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Cibuli orestujte, dokud nezesklovatí, poté přidejte 60 g černorybízové pomazánky a krátce zarestujte. Čatní dochuťte solí a pepřem.
3
Vysypte 133 g směsi na perník do mísy, přilijte 17 ml oleje, přidejte vejce a 75 ml vlažného mléka. Důkladně promíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, vložte do trouby a pečte na 160 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte perník zcela vychladnout a vykrojte z něj 4 obdélníky a 8 tenkých koleček. Kolečka položte na plech s pečicím papírem, vraťte do trouby a usušte je na 140 °C po dobu 15 minut, aby vznikly křupavé chipsy.
4
Krůtí řízky vyndejte z lednice, zbavte potravinářské fólie a opečte je na pánvi vhodné do trouby s kapkou oleje rovnoměrně ze všech stran. Pánev vložte do trouby a maso dopečte na 180 °C po dobu 5 minut. Na každý talíř položte obdélník perníku a potřete 2 lžícemi rybízového čatní. Lanýžovou majonézu dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, naneste na čatní, přidejte perníkové chipsy, čerstvý omytý rybíz a případně bylinku. Upečené maso nakrájejte na plátky a servírujte přelité voňavým glazé z červeného vína. První chod z tradičních surovin v netradičním pojetí je hotový.
1
Očistěte 350 g krůtích prsních řízků a osolte. Zabalte je pevně do potravinářské fólie tak, aby vytvořila kompaktní váleček, a dejte na 30 minut odležet do lednice. Do menšího hrnce nalijte 200 ml červeného vína, přidejte 2 lžíce medu, celou skořici a hvězdičku badyánu. Vařte, dokud se směs nezredukuje na hustou konzistenci. Poté vyjměte koření a do směsi zašlehejte 20 g másla, aby vzniklo hladké glazé.
2
Na pánvi rozehřejte 20 ml oleje a přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Cibuli orestujte, dokud nezesklovatí, poté přidejte 60 g černorybízové pomazánky a krátce zarestujte. Čatní dochuťte solí a pepřem.
3
Vysypte 133 g směsi na perník do mísy, přilijte 17 ml oleje, přidejte vejce a 75 ml vlažného mléka. Důkladně promíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, vložte do trouby a pečte na 160 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte perník zcela vychladnout a vykrojte z něj 4 obdélníky a 8 tenkých koleček. Kolečka položte na plech s pečicím papírem, vraťte do trouby a usušte je na 140 °C po dobu 15 minut, aby vznikly křupavé chipsy.
4
Krůtí řízky vyndejte z lednice, zbavte potravinářské fólie a opečte je na pánvi vhodné do trouby s kapkou oleje rovnoměrně ze všech stran. Pánev vložte do trouby a maso dopečte na 180 °C po dobu 5 minut. Na každý talíř položte obdélník perníku a potřete 2 lžícemi rybízového čatní. Lanýžovou majonézu dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, naneste na čatní, přidejte perníkové chipsy, čerstvý omytý rybíz a případně bylinku. Upečené maso nakrájejte na plátky a servírujte přelité voňavým glazé z červeného vína. První chod z tradičních surovin v netradičním pojetí je hotový.