Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené krůtí prso s cibulovorybízovým čatní a perníkem
Albert logoAlbert logo
  • Pečené krůtí prso s cibulovorybízovým čatní a perníkem

Pečené krůtí prso s cibulovorybízovým čatní a perníkem

Pečené krůtí prso s cibulovorybízovým čatní a perníkem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krůtí prsní řízky 350 g
  • Červené víno 200 ml
  • Med 2 plž
  • Skořice celá 1 ks
  • Badyán celý 1 ks
  • Máslo 30 g
  • Olej 57 ml
  • Cibule červená 1 ks
  • Džem rybízový 160 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Směs na perník 133 g
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 75 ml
  • Mouka hrubá 20 g
  • Majonéza lanýžová 50 ml
  • Rybíz červený 1 hrs.
  • Krůtí prsní řízky 350 g
  • Červené víno 200 ml
  • Med 2 plž
  • Skořice celá 1 ks
  • Badyán celý 1 ks
  • Máslo 30 g
  • Olej 57 ml
  • Cibule červená 1 ks
  • Džem rybízový 160 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Směs na perník 133 g
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 75 ml
  • Mouka hrubá 20 g

Příprava

1
Očistěte 350 g krůtích prsních řízků a osolte. Zabalte je pevně do potravinářské fólie tak, aby vytvořila kompaktní váleček, a dejte na 30 minut odležet do lednice. Do menšího hrnce nalijte 200 ml červeného vína, přidejte 2 lžíce medu, celou skořici a hvězdičku badyánu. Vařte, dokud se směs nezredukuje na hustou konzistenci. Poté vyjměte koření a do směsi zašlehejte 20 g másla, aby vzniklo hladké glazé.
2
Na pánvi rozehřejte 20 ml oleje a přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Cibuli orestujte, dokud nezesklovatí, poté přidejte 60 g černorybízové pomazánky a krátce zarestujte. Čatní dochuťte solí a pepřem.
3
Vysypte 133 g směsi na perník do mísy, přilijte 17 ml oleje, přidejte vejce a 75 ml vlažného mléka. Důkladně promíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, vložte do trouby a pečte na 160 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte perník zcela vychladnout a vykrojte z něj 4 obdélníky a 8 tenkých koleček. Kolečka položte na plech s pečicím papírem, vraťte do trouby a usušte je na 140 °C po dobu 15 minut, aby vznikly křupavé chipsy.
4
Krůtí řízky vyndejte z lednice, zbavte potravinářské fólie a opečte je na pánvi vhodné do trouby s kapkou oleje rovnoměrně ze všech stran. Pánev vložte do trouby a maso dopečte na 180 °C po dobu 5 minut. Na každý talíř položte obdélník perníku a potřete 2 lžícemi rybízového čatní. Lanýžovou majonézu dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, naneste na čatní, přidejte perníkové chipsy, čerstvý omytý rybíz a případně bylinku. Upečené maso nakrájejte na plátky a servírujte přelité voňavým glazé z červeného vína. První chod z tradičních surovin v netradičním pojetí je hotový.
1
Očistěte 350 g krůtích prsních řízků a osolte. Zabalte je pevně do potravinářské fólie tak, aby vytvořila kompaktní váleček, a dejte na 30 minut odležet do lednice. Do menšího hrnce nalijte 200 ml červeného vína, přidejte 2 lžíce medu, celou skořici a hvězdičku badyánu. Vařte, dokud se směs nezredukuje na hustou konzistenci. Poté vyjměte koření a do směsi zašlehejte 20 g másla, aby vzniklo hladké glazé.
2
Na pánvi rozehřejte 20 ml oleje a přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Cibuli orestujte, dokud nezesklovatí, poté přidejte 60 g černorybízové pomazánky a krátce zarestujte. Čatní dochuťte solí a pepřem.
3
Vysypte 133 g směsi na perník do mísy, přilijte 17 ml oleje, přidejte vejce a 75 ml vlažného mléka. Důkladně promíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, vložte do trouby a pečte na 160 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte perník zcela vychladnout a vykrojte z něj 4 obdélníky a 8 tenkých koleček. Kolečka položte na plech s pečicím papírem, vraťte do trouby a usušte je na 140 °C po dobu 15 minut, aby vznikly křupavé chipsy.
4
Krůtí řízky vyndejte z lednice, zbavte potravinářské fólie a opečte je na pánvi vhodné do trouby s kapkou oleje rovnoměrně ze všech stran. Pánev vložte do trouby a maso dopečte na 180 °C po dobu 5 minut. Na každý talíř položte obdélník perníku a potřete 2 lžícemi rybízového čatní. Lanýžovou majonézu dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, naneste na čatní, přidejte perníkové chipsy, čerstvý omytý rybíz a případně bylinku. Upečené maso nakrájejte na plátky a servírujte přelité voňavým glazé z červeného vína. První chod z tradičních surovin v netradičním pojetí je hotový.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Pokud hledáte rychlou a chutnou alternativu k domácímu čatní, vyzkoušejte naší excelentní pomazánku z černého rybízu Albert Excellent.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 15.01.2025 do 21.01.2025

Platný ještě 8 dní

Od 22.01.2025 do 28.01.2025

Platný ještě 22 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě dnes

Od 15.01.2025 do 21.01.2025

Platný ještě 8 dní

Od 22.01.2025 do 28.01.2025

Platný ještě 22 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.