ReceptyOpečené škubánky
Albert logoAlbert logo
  • Opečené škubánky

Opečené škubánky

Opečené škubánky
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Mouka hrubá 250 g
  • Brambory typu C 1 kg
  • Mléko 1 hrn.
  • Sádlo
  • Kyselé okurky
  • Sůl
  • Mouka hrubá 250 g
  • Brambory typu C 1 kg
  • Mléko 1 hrn.
  • Sádlo
  • Kyselé okurky

Příprava

  1. 1
    Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě.
  2. 2
    Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka.
  3. 3
    Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.
  4. 4
    Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet.
  5. 5
    Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
  1. 1
    Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě.
  2. 2
    Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka.
  3. 3
    Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.
  4. 4
    Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet.
  5. 5
    Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Chcete-li, můžete škubánky podávat s pořádnou vrstvou tvarohu.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.