1
Brambory oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky a dejte vařit do osolené vody do poloměkka, tedy zhruba 15 minut. Vývar pak sceďte do jiné nádoby a nechte stranou.
2
Brambory poté do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a pak zasypte moukou. Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar. Hrnec vraťte na plotýnku (plamen na minimum), přiklopte a nechte „škubánkový základ“ 20 minut propařit.
3
Propařené brambory rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Asi po 10 minutách se brambory přestanou lepit na vařečku. Přisolte a mezitím rozpusťte máslo.
4
Pak polévkovou lžící namočenou do másla „vykrajujte“ škubánky.
5
Podávejte posypané cukrem s mákem a přelité máslem.
1
Brambory oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky a dejte vařit do osolené vody do poloměkka, tedy zhruba 15 minut. Vývar pak sceďte do jiné nádoby a nechte stranou.
2
Brambory poté do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a pak zasypte moukou. Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar. Hrnec vraťte na plotýnku (plamen na minimum), přiklopte a nechte „škubánkový základ“ 20 minut propařit.
3
Propařené brambory rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Asi po 10 minutách se brambory přestanou lepit na vařečku. Přisolte a mezitím rozpusťte máslo.
4
Pak polévkovou lžící namočenou do másla „vykrajujte“ škubánky.
5
Podávejte posypané cukrem s mákem a přelité máslem.