Opečené škubánky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě. Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku. Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet. Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
Tip - Chcete-li, můžete škubánky podávat s pořádnou vrstvou tvarohu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Opečené škubánky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě. Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku. Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet. Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
Tip - Chcete-li, můžete škubánky podávat s pořádnou vrstvou tvarohu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio