×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Opečené škubánky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny

Opečené škubánky

Co budete potřebovat

1 kg brambor AQ, varného typu C
sůl
250–300 g hrubé mouky
sádlo AQ
kyselé okurky AQ
hrnek studeného mléka AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě. Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku. Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet. Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
Tip - Chcete-li, můžete škubánky podávat s pořádnou vrstvou tvarohu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opečené škubánky

Hlavní chod Snadné Česká Vegetariánské Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

1 kg brambor AQ, varného typu C
sůl
250–300 g hrubé mouky
sádlo AQ
kyselé okurky AQ
hrnek studeného mléka AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě. Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku. Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet. Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
Tip - Chcete-li, můžete škubánky podávat s pořádnou vrstvou tvarohu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny

Inspirujte se podobnými recepty