×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Opečené škubánky

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Opečené škubánky

Co budete potřebovat

1 kg brambor AQ, varného typu C
sůl
250–300 g hrubé mouky
sádlo AQ
kyselé okurky AQ
hrnek studeného mléka AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě. Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku. Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet. Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
Tip - Chcete-li, můžete škubánky podávat s pořádnou vrstvou tvarohu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opečené škubánky

Hlavní chod Snadné Česká Vegetariánské Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

1 kg brambor AQ, varného typu C
sůl
250–300 g hrubé mouky
sádlo AQ
kyselé okurky AQ
hrnek studeného mléka AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte – vývar uchovejte v jiné nádobě. Pak postavte hrnec s bramborami mimo plotýnku, zalijte vývarem, aby sahal asi do poloviny brambor, a zasypte moukou, hrnec vraťte na středně rozpálenou plotýnku a přiklopené nechte 20 minut propařit. Pak rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Teprve po 10 minutách propracovávání získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku. Poté z hmoty vykrajujte škubánky pomocí lžíce namočené v rozpuštěném sádle. Škubánky nechte pár hodin uležet. Pak je z obou stran usmažte na rozpuštěném sádle dozlatova. Podávejte s kyselou okurkou a hrnkem mléka.
Tip - Chcete-li, můžete škubánky podávat s pořádnou vrstvou tvarohu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty