Další recepty a články


Olivovorozmarýnová focaccia
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Hladkou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a olivový olej, promíchejte a pak prohněťte do pružného těsta. Větší mísu vymažte olejem, doprostřed dejte těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rukama roztlačte do většího kola. V pravidelných rozestupech do něj zapíchejte olivy a snítky rozmarýnu. Potřete olejem a posypte solí. Při teplotě 200 °C pečte 30 minut pěkně dozlatova.
Tip - Focacciu můžete vyzkoušet i se zelenými olivami, tymiánem a kousky ančoviček. Přidat můžete i sýr nebo slaninu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Olivovorozmarýnová focaccia
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Hladkou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a olivový olej, promíchejte a pak prohněťte do pružného těsta. Větší mísu vymažte olejem, doprostřed dejte těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rukama roztlačte do většího kola. V pravidelných rozestupech do něj zapíchejte olivy a snítky rozmarýnu. Potřete olejem a posypte solí. Při teplotě 200 °C pečte 30 minut pěkně dozlatova.
Tip - Focacciu můžete vyzkoušet i se zelenými olivami, tymiánem a kousky ančoviček. Přidat můžete i sýr nebo slaninu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio