Olivová focaccia s rozmarýnem

Za hodinu hotová italská focaccia? Budete se divit, ale je to možné a hlavně snadné. Udělejte doma dojem tímto italským pečivem. Budete za hvězdu.
Snadné Předkrm Magazín 8/2013
Snadné Předkrm Magazín 8/2013

Co budete potřebovat na olivovou focacciu s rozmarýnem

390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g instantního droždí
1 lžíce olivového oleje AQ
½ plechovky černých oliv bez pecek
pár snítek čerstvého rozmarýnu AQ
hrubší mořská sůl

Jak udělat olivovou focacciu zdravější

Recept jak na olivovou focacciu s rozmarýnem

  1. Do mísy nasypte 390 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky soli a 7 g instantního droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
  2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a 1 lžíci olivového oleje. Promíchejte a pak propracujte v pružné těsto. Zapékací mísu vymažte olejem a do ní dejte těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě.
  3. Těsto po vykynutí rukama roztlačte do stran a v pravidelných rozestupech do něj prsty udělejte důlky, ať jsou olivy a snítky rozmarýnu vmáčknuty do těsta.
  4. Potřete olivovým olejem a posypte hrubou solí. Vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte přibližně 30 minut, dokud focaccia nezezlátne. Nechte chvíli vychladit a poté už můžete odtrhávat a odtrhávat. Věřte, že za chvíli nebude co. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
60hodnocení

Co byste o olivové focaccii měli vědět

Sůl je chemickou sloučeninou sodíku a chloridu. Rozdíl mezi kamennou a mořskou solí je minimální. Obě soli musí obsahovat min. 97 % chloridu sodného. Kamenná sůl a některé druhy mořské soli se obohacují o jód. Ten může přispívat ke správné funkci štítné žlázy.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky