×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Olivovorozmarýnová focaccia

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Olivovorozmarýnová focaccia

Co budete potřebovat

390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g instantního droždí
1 lžíce olivového oleje AQ
½ plechovky černých oliv bez pecek
pár snítek čerstvého rozmarýnu AQ
hrubší mořská sůl

Jak na to?

1. Hladkou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a olivový olej, promíchejte a pak prohněťte do pružného těsta. Větší mísu vymažte olejem, doprostřed dejte těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rukama roztlačte do většího kola. V pravidelných rozestupech do něj zapíchejte olivy a snítky rozmarýnu. Potřete olejem a posypte solí. Při teplotě 200 °C pečte 30 minut pěkně dozlatova.
Tip - Focacciu můžete vyzkoušet i se zelenými olivami, tymiánem a kousky ančoviček. Přidat můžete i sýr nebo slaninu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Olivovorozmarýnová focaccia

Předkrm Snadné Italská Chuťovky Rozmarýn Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g instantního droždí
1 lžíce olivového oleje AQ
½ plechovky černých oliv bez pecek
pár snítek čerstvého rozmarýnu AQ
hrubší mořská sůl

Jak na to?

1. Hladkou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a olivový olej, promíchejte a pak prohněťte do pružného těsta. Větší mísu vymažte olejem, doprostřed dejte těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rukama roztlačte do většího kola. V pravidelných rozestupech do něj zapíchejte olivy a snítky rozmarýnu. Potřete olejem a posypte solí. Při teplotě 200 °C pečte 30 minut pěkně dozlatova.
Tip - Focacciu můžete vyzkoušet i se zelenými olivami, tymiánem a kousky ančoviček. Přidat můžete i sýr nebo slaninu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty