×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Olivovorozmarýnová focaccia

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Olivovorozmarýnová focaccia

Co budete potřebovat

390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g instantního droždí
1 lžíce olivového oleje AQ
½ plechovky černých oliv bez pecek
pár snítek čerstvého rozmarýnu AQ
hrubší mořská sůl

Jak na to?

1. Hladkou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a olivový olej, promíchejte a pak prohněťte do pružného těsta. Větší mísu vymažte olejem, doprostřed dejte těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rukama roztlačte do většího kola. V pravidelných rozestupech do něj zapíchejte olivy a snítky rozmarýnu. Potřete olejem a posypte solí. Při teplotě 200 °C pečte 30 minut pěkně dozlatova.
Tip - Focacciu můžete vyzkoušet i se zelenými olivami, tymiánem a kousky ančoviček. Přidat můžete i sýr nebo slaninu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Olivovorozmarýnová focaccia

Předkrm Snadné Italská Chuťovky Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g instantního droždí
1 lžíce olivového oleje AQ
½ plechovky černých oliv bez pecek
pár snítek čerstvého rozmarýnu AQ
hrubší mořská sůl

Jak na to?

1. Hladkou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a olivový olej, promíchejte a pak prohněťte do pružného těsta. Větší mísu vymažte olejem, doprostřed dejte těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rukama roztlačte do většího kola. V pravidelných rozestupech do něj zapíchejte olivy a snítky rozmarýnu. Potřete olejem a posypte solí. Při teplotě 200 °C pečte 30 minut pěkně dozlatova.
Tip - Focacciu můžete vyzkoušet i se zelenými olivami, tymiánem a kousky ančoviček. Přidat můžete i sýr nebo slaninu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Inspirujte se podobnými recepty