Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPEČENÉ KLOBÁSKY V ŽUPANU s hořčičným dresinkem
Albert logoAlbert logo
  • PEČENÉ KLOBÁSKY V ŽUPANU s hořčičným dresinkem

PEČENÉ KLOBÁSKY V ŽUPANU s hořčičným dresinkem

PEČENÉ KLOBÁSKY V ŽUPANU s hořčičným dresinkem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Svačina

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Klobása selská 4 ks
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Droždí čerstvé 10 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Mouka hladká 220 g
  • Vejce 1 ks
  • Mák mletý 1 člž
  • Kmín celý 1 člž
  • Sezam 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Majonéza 180 g
  • Hořčice dijonská 3 plž
  • Hořčice hrubozrnná 2 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Med 5 plž
  • Klobása selská 4 ks
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Droždí čerstvé 10 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Mouka hladká 220 g
  • Vejce 1 ks
  • Mák mletý 1 člž
  • Kmín celý 1 člž
  • Sezam 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Majonéza 180 g
  • Hořčice dijonská 3 plž
  • Hořčice hrubozrnná 2 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Med 5 plž

Příprava

1
V mixéru pomocí hnětacího háku vypracujte hladké těsto ze 110 ml vody, ½ lžičky cukru, 10 g droždí, 200 g mouky, lžíce oleje a ½ lžičky soli. Hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto, které se nebude lepit ke stranám hnětací mísy. Překryjte čistou utěrkou a nechte hodinu nebo do zdvojnásobení objemu kynout na teplém místě.
2
Těsto přendejte na pracovní plochu poprášenou zbylými 20 g mouky, rozválejte jej a nakrájejte na 1–2 cm široké pruhy. Každou klobásu zaviňte do pruhu těsta a pak na šikmo překrojte na 3 části. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a podle chuti posypte mákem, kmínem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Pečte 20 minut v troubě na 180 °C dozlatova.
3
Mezitím v misce důkladně promíchejte 180 g majonézy, 5 lžic medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, špetku soli a vymačkanou šťávu z ½ citronu.
4
Klobásky v županu nechte trochu vychladnout a podávejte s připraveným dipem. Koledníci už mohou přijít na pomlázku!
1
V mixéru pomocí hnětacího háku vypracujte hladké těsto ze 110 ml vody, ½ lžičky cukru, 10 g droždí, 200 g mouky, lžíce oleje a ½ lžičky soli. Hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto, které se nebude lepit ke stranám hnětací mísy. Překryjte čistou utěrkou a nechte hodinu nebo do zdvojnásobení objemu kynout na teplém místě.
2
Těsto přendejte na pracovní plochu poprášenou zbylými 20 g mouky, rozválejte jej a nakrájejte na 1–2 cm široké pruhy. Každou klobásu zaviňte do pruhu těsta a pak na šikmo překrojte na 3 části. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a podle chuti posypte mákem, kmínem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Pečte 20 minut v troubě na 180 °C dozlatova.
3
Mezitím v misce důkladně promíchejte 180 g majonézy, 5 lžic medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, špetku soli a vymačkanou šťávu z ½ citronu.
4
Klobásky v županu nechte trochu vychladnout a podávejte s připraveným dipem. Koledníci už mohou přijít na pomlázku!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.