
PEČENÉ KLOBÁSKY V ŽUPANU s hořčičným dresinkem

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Klobása selská 4 ks
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Droždí čerstvé 10 g
- Olej olivový 1 plž
- Mouka hladká 220 g
- Vejce 1 ks
- Mák mletý 1 člž
- Kmín celý 1 člž
- Sezam 1 člž
- Sůl 1 člž
- Majonéza 180 g
- Hořčice dijonská 3 plž
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Citron 1/2 ks
- Med 5 plž
- Klobása selská 4 ks
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Droždí čerstvé 10 g
- Olej olivový 1 plž
- Mouka hladká 220 g
- Vejce 1 ks
- Mák mletý 1 člž
- Kmín celý 1 člž
- Sezam 1 člž
- Sůl 1 člž
- Majonéza 180 g
- Hořčice dijonská 3 plž
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Citron 1/2 ks
- Med 5 plž
Příprava
- 1V mixéru pomocí hnětacího háku vypracujte hladké těsto ze 110 ml vody, ½ lžičky cukru, 10 g droždí, 200 g mouky, lžíce oleje a ½ lžičky soli. Hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto, které se nebude lepit ke stranám hnětací mísy. Překryjte čistou utěrkou a nechte hodinu nebo do zdvojnásobení objemu kynout na teplém místě.
- 2Těsto přendejte na pracovní plochu poprášenou zbylými 20 g mouky, rozválejte jej a nakrájejte na 1–2 cm široké pruhy. Každou klobásu zaviňte do pruhu těsta a pak na šikmo překrojte na 3 části. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a podle chuti posypte mákem, kmínem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Pečte 20 minut v troubě na 180 °C dozlatova.
- 3Mezitím v misce důkladně promíchejte 180 g majonézy, 5 lžic medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, špetku soli a vymačkanou šťávu z ½ citronu.
- 4Klobásky v županu nechte trochu vychladnout a podávejte s připraveným dipem. Koledníci už mohou přijít na pomlázku!
- 1V mixéru pomocí hnětacího háku vypracujte hladké těsto ze 110 ml vody, ½ lžičky cukru, 10 g droždí, 200 g mouky, lžíce oleje a ½ lžičky soli. Hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto, které se nebude lepit ke stranám hnětací mísy. Překryjte čistou utěrkou a nechte hodinu nebo do zdvojnásobení objemu kynout na teplém místě.
- 2Těsto přendejte na pracovní plochu poprášenou zbylými 20 g mouky, rozválejte jej a nakrájejte na 1–2 cm široké pruhy. Každou klobásu zaviňte do pruhu těsta a pak na šikmo překrojte na 3 části. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a podle chuti posypte mákem, kmínem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Pečte 20 minut v troubě na 180 °C dozlatova.
- 3Mezitím v misce důkladně promíchejte 180 g majonézy, 5 lžic medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, špetku soli a vymačkanou šťávu z ½ citronu.
- 4Klobásky v županu nechte trochu vychladnout a podávejte s připraveným dipem. Koledníci už mohou přijít na pomlázku!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.