Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFocaccia s karamelizovanými sladkými brambory
Albert logoAlbert logo
  • Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory

Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory

Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Droždí sušené 1,3 plž
  • Mouka hladká 415 g
  • Cukr krupicový 2,3 člž
  • Gouda bloček 120 g
  • Vlašské ořechy 2 hrs.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Olej olivový 4 plž
  • Batáty 500 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Sůl 1 člž
  • Droždí sušené 1,3 plž
  • Mouka hladká 415 g
  • Cukr krupicový 2,3 člž
  • Gouda bloček 120 g
  • Vlašské ořechy 2 hrs.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Olej olivový 4 plž
  • Batáty 500 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Sůl 1 člž

Příprava

1
Udělejte brambory: olej rozpalte v pánvi, vsypte brambory a 3 minuty je opékejte. Poté přidejte česnek, po další 1 minutě vsypte cukr a sůl a opékejte asi 5–7 minut, aby brambory zhnědly. Vlijte víno a nechte jej odpařit, občas promíchejte. Pak sejměte z ohně a nechte zchladnout. Z droždí, cukru a 300 ml teplé vody nechte 4–5 minut vzejít kvásek. Pak přidejte olej, mouku a sůl a asi 5 minut spojujte do těsta, pak hněťte méně energicky – po dalších 5 minutách byste měli získat krásné elastické těsto. Přendejte ho do olejem vymazané čisté mísy a nechte 20 minut kynout. Pak těsto rozdělte na 4 díly a každý rukama roztáhněte do placky. Přendejte je na plechy vyložené olejem vymazanými pečicími papíry. Okraje potřete olejem a nechte znovu 30 minut kynout. Pak těsto posypte solí, sýrem, ořechy, rozmarýnem a nakonec poklaďte kolečky brambor. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.
1
Udělejte brambory: olej rozpalte v pánvi, vsypte brambory a 3 minuty je opékejte. Poté přidejte česnek, po další 1 minutě vsypte cukr a sůl a opékejte asi 5–7 minut, aby brambory zhnědly. Vlijte víno a nechte jej odpařit, občas promíchejte. Pak sejměte z ohně a nechte zchladnout. Z droždí, cukru a 300 ml teplé vody nechte 4–5 minut vzejít kvásek. Pak přidejte olej, mouku a sůl a asi 5 minut spojujte do těsta, pak hněťte méně energicky – po dalších 5 minutách byste měli získat krásné elastické těsto. Přendejte ho do olejem vymazané čisté mísy a nechte 20 minut kynout. Pak těsto rozdělte na 4 díly a každý rukama roztáhněte do placky. Přendejte je na plechy vyložené olejem vymazanými pečicími papíry. Okraje potřete olejem a nechte znovu 30 minut kynout. Pak těsto posypte solí, sýrem, ořechy, rozmarýnem a nakonec poklaďte kolečky brambor. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.