Albert logo
  • Focaccia al formaggio

Focaccia al formaggio

Focaccia al formaggio
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Italská

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Droždí sušené 1 člž
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej olivový 110 ml
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Pecorino 120 g
  • Parmazán 80 g
  • Sádlo
  • Parmská šunka
  • Droždí sušené 1 člž
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej olivový 110 ml
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Pecorino 120 g
  • Parmazán 80 g
  • Sádlo
  • Parmská šunka

Příprava

  1. 1
    Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
  2. 2
    V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej moukou, dejte do širšího, vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.
  1. 1
    Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
  2. 2
    V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej moukou, dejte do širšího, vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 37 dní

Od 19.11.2025 do 24.12.2025

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.