
Pizza na větvi

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 12 porcí
- Droždí čerstvé 1 ks
- Cukr krupicový 1 člž
- Mouka hladká 500 g
- Sůl 1 člž
- Olej olivový 1,5 plž
- Slanina plátková 4 plát.
- Parmazán 120 g
- Mozzarella 200 g
- Oregano sušené 2 člž
- Rajčatová passata 2 plž
- Špejle 12 ks
- Pepř
- Droždí čerstvé 1 ks
- Cukr krupicový 1 člž
- Mouka hladká 500 g
- Sůl 1 člž
- Olej olivový 1,5 plž
- Slanina plátková 4 plát.
- Parmazán 120 g
- Mozzarella 200 g
- Oregano sušené 2 člž
- Rajčatová passata 2 plž
- Špejle 12 ks
- Pepř
Příprava
- 1Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
- 2Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
- 3Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
- 4Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.
- 1Droždí rozdrobte do mísy, přidejte cukr a 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek. Až se na hladině vytvoří bubliny, přimíchejte mouku, přilijte dalších 200 ml vlažné vody, přidejte sůl a lžíci olivového oleje. Vypracujte těsto a dobře ho prohněťte, aby bylo pružné a měkké. V lehce vymazané míse těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň půlhodinu kynout na dvojnásobný objem.
- 2Předehřejte troubu na 200 °C. Zatímco těsto kyne, rozehřejte v pánvi půl lžíce oleje. Přidejte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte dozlatova. Slijte vypečený tuk a nechte slaninu vychladnout. Polovinu pak smíchejte se 100 g mozzarelly, 40 g parmazánu, oreganem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem.
- 3Těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník 30×20 cm. Na polovinu těsta natřete připravenou slaninovo–rajčatovou směs a překryjte ji druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a naplněné těsto pak nakrájejte na 12 proužků.
- 4Proužky omotejte kolem namočených, osušených špejlí. Pizzy položte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem, posypte zbývající slaninou, mozzarellou a parmazánem a pečte 13–15 minut, aby sýr zezlátl a těsto bylo propečené.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.