Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavé dýňové houstičky
Albert logoAlbert logo
  • Křupavé dýňové houstičky

Křupavé dýňové houstičky

Křupavé dýňové houstičky
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Příloha

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 70 g
  • Dýně Hokkaidó 350 g
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Mléko 70 ml
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hladká 250 g
  • Vlašské ořechy 5 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Máslo 70 g
  • Dýně Hokkaidó 350 g
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Mléko 70 ml
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hladká 250 g
  • Vlašské ořechy 5 g
  • Olej olivový 3 plž

Příprava

1
Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.
2
Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).
3
Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
5
Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.
6
Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.
7
Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.
1
Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.
2
Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).
3
Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
5
Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.
6
Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.
7
Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.