Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Makovky s citronovým krémem 
Makovky s citronovým...
Makovky s citronovým krémem 
Makovky s citronovým krémem 

Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Co budete potřebovat

450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
80 g cukru
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce + 1 bílek
voda (asi 7 lžic)
2–3 hrsti plátkových mandlí
Na nádivku:
200 ml mléka
250 g mletých ořechů
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
1–2 lžíce rumu

Jak na to?

Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Tip - Rohlíčky můžete upéct také bez náplně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Vánoce Husa a kachna Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (89)

Co budete potřebovat

450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
80 g cukru
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce + 1 bílek
voda (asi 7 lžic)
2–3 hrsti plátkových mandlí
Na nádivku:
200 ml mléka
250 g mletých ořechů
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
1–2 lžíce rumu

Jak na to?

Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Tip - Rohlíčky můžete upéct také bez náplně.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Linecká srdce
Makovky s citronovým krémem 
Makovky s citronovým...
Makovky s citronovým krémem 
Makovky s citronovým krémem 

Inspirujte se podobnými recepty