×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka

Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Co budete potřebovat

450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
80 g cukru
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce + 1 bílek
voda (asi 7 lžic)
2–3 hrsti plátkových mandlí
Na nádivku:
200 ml mléka
250 g mletých ořechů
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
1–2 lžíce rumu

Jak na to?

Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Tip - Rohlíčky můžete upéct také bez náplně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Vánoce Husa a kachna Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (76)

Co budete potřebovat

450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
80 g cukru
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce + 1 bílek
voda (asi 7 lžic)
2–3 hrsti plátkových mandlí
Na nádivku:
200 ml mléka
250 g mletých ořechů
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
1–2 lžíce rumu

Jak na to?

Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Tip - Rohlíčky můžete upéct také bez náplně.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka

Inspirujte se podobnými recepty