×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Další recepty a články

Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová...
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomarti...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem

Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Co budete potřebovat

450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
80 g cukru
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce + 1 bílek
voda (asi 7 lžic)
2–3 hrsti plátkových mandlí
Na nádivku:
200 ml mléka
250 g mletých ořechů
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
1–2 lžíce rumu

Jak na to?

Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Tip - Rohlíčky můžete upéct také bez náplně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Husa a kachna Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (66)

Co budete potřebovat

450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
80 g cukru
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce + 1 bílek
voda (asi 7 lžic)
2–3 hrsti plátkových mandlí
Na nádivku:
200 ml mléka
250 g mletých ořechů
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
1–2 lžíce rumu

Jak na to?

Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Tip - Rohlíčky můžete upéct také bez náplně.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem

Inspirujte se podobnými recepty