Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPalačinky s rebarborovým džemem
Albert logoAlbert logo
  • Palačinky s rebarborovým džemem
Palačinky s rebarborovým džemem

Palačinky s rebarborovým džemem

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mouka hladká 150 g
  • Cukr tmavý 45 g
  • Cukr moučkový 40 g
  • Zázvor mletý 1 plž
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Mléko 250 ml
  • Vejce 4 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Zakysaná smetana 480 g
  • Rebarbora 1 kg
  • Cukr krupicový 440 g
  • Voda 60 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Cukr tmavý 45 g
  • Cukr moučkový 40 g
  • Zázvor mletý 1 plž
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Mléko 250 ml
  • Vejce 4 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Zakysaná smetana 480 g
  • Rebarbora 1 kg
  • Cukr krupicový 440 g
  • Voda 60 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks

Příprava

1
Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, 440 g cukru, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne.
2
Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor.
3
V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
4
Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta.
5
Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
1
Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, 440 g cukru, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne.
2
Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor.
3
V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
4
Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta.
5
Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.