
Palačinky s rebarborovým džemem

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Mouka hladká 150 g
- Cukr tmavý 45 g
- Cukr moučkový 40 g
- Zázvor mletý 1 plž
- Smetana na vaření 250 ml
- Mléko 250 ml
- Vejce 4 ks
- Skořice mletá 1 člž
- Zakysaná smetana 480 g
- Rebarbora 1 kg
- Cukr krupicový 440 g
- Voda 60 ml
- Vanilkový lusk 1 ks
- Mouka hladká 150 g
- Cukr tmavý 45 g
- Cukr moučkový 40 g
- Zázvor mletý 1 plž
- Smetana na vaření 250 ml
- Mléko 250 ml
- Vejce 4 ks
- Skořice mletá 1 člž
- Zakysaná smetana 480 g
- Rebarbora 1 kg
- Cukr krupicový 440 g
- Voda 60 ml
- Vanilkový lusk 1 ks
Příprava
- 1Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, 440 g cukru, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne.
- 2Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor.
- 3V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
- 4Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta.
- 5Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
- 1Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, 440 g cukru, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne.
- 2Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor.
- 3V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
- 4Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta.
- 5Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.