Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Makovky s citronovým krémem 

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní kaldoun
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...

Makovky s citronovým krémem 

Co budete potřebovat

430 g hladké mouky
100 g mletého máku
380 g másla
160 g moučkového cukru
7 vajec
80 ml citronové šťávy
kůra ze dvou bio citronů
90 g třtinového cukru

Jak na to?

1. V míse smíchejte 400 g mouky, mák, 320 g měkkého másla, moučkový cukr, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Ručně nebo v robotu vypracujte do hladkého a pružného těsta. Zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2. Poté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na tloušťku 3 mm. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vytvořte 30 horních a 30 dolních tvarů, v horních vykrojte také střed. Pečte 7–8 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
3. Na krém smíchejte ve skleněné míse 4 žloutky, zbylou citronovou šťávu a kůru, třtinový cukr a zbylé máslo. Ve vodní lázni uvařte za stálého míchání krém do konzistence hustého pudinku. Po uvaření překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout do pokojové teploty.
4. Krémem potírejte upečené makovky a nechte je asi hodinu zaschnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makovky s citronovým krémem 

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 30 kusů
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

430 g hladké mouky
100 g mletého máku
380 g másla
160 g moučkového cukru
7 vajec
80 ml citronové šťávy
kůra ze dvou bio citronů
90 g třtinového cukru

Jak na to?

1. V míse smíchejte 400 g mouky, mák, 320 g měkkého másla, moučkový cukr, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Ručně nebo v robotu vypracujte do hladkého a pružného těsta. Zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2. Poté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na tloušťku 3 mm. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vytvořte 30 horních a 30 dolních tvarů, v horních vykrojte také střed. Pečte 7–8 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
3. Na krém smíchejte ve skleněné míse 4 žloutky, zbylou citronovou šťávu a kůru, třtinový cukr a zbylé máslo. Ve vodní lázni uvařte za stálého míchání krém do konzistence hustého pudinku. Po uvaření překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout do pokojové teploty.
4. Krémem potírejte upečené makovky a nechte je asi hodinu zaschnout.

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní kaldoun
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...

Inspirujte se podobnými recepty