Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Makovky s citronovým krémem 

Makovky s citronovým krémem 

Ingredience

430 g hladké mouky
100 g mletého máku
380 g másla
160 g moučkového cukru
7 vajec
80 ml citronové šťávy
kůra ze dvou bio citronů
90 g třtinového cukru

Postup přípravy

1. V míse smíchejte 400 g mouky, mák, 320 g měkkého másla, moučkový cukr, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Ručně nebo v robotu vypracujte do hladkého a pružného těsta. Zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2. Poté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na tloušťku 3 mm. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vytvořte 30 horních a 30 dolních tvarů, v horních vykrojte také střed. Pečte 7–8 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
3. Na krém smíchejte ve skleněné míse 4 žloutky, zbylou citronovou šťávu a kůru, třtinový cukr a zbylé máslo. Ve vodní lázni uvařte za stálého míchání krém do konzistence hustého pudinku. Po uvaření překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout do pokojové teploty.
4. Krémem potírejte upečené makovky a nechte je asi hodinu zaschnout.

Pomohl vám recept?
176hodnocení4

Další videorecepty