Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Makovky s citronovým krémem 

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový...
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový salát
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou

Makovky s citronovým krémem 

Co budete potřebovat

430 g hladké mouky
100 g mletého máku
380 g másla
160 g moučkového cukru
7 vajec
80 ml citronové šťávy
kůra ze dvou bio citronů
90 g třtinového cukru

Jak na to?

1. V míse smíchejte 400 g mouky, mák, 320 g měkkého másla, moučkový cukr, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Ručně nebo v robotu vypracujte do hladkého a pružného těsta. Zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2. Poté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na tloušťku 3 mm. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vytvořte 30 horních a 30 dolních tvarů, v horních vykrojte také střed. Pečte 7–8 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
3. Na krém smíchejte ve skleněné míse 4 žloutky, zbylou citronovou šťávu a kůru, třtinový cukr a zbylé máslo. Ve vodní lázni uvařte za stálého míchání krém do konzistence hustého pudinku. Po uvaření překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout do pokojové teploty.
4. Krémem potírejte upečené makovky a nechte je asi hodinu zaschnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makovky s citronovým krémem 

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 30 kusů
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

430 g hladké mouky
100 g mletého máku
380 g másla
160 g moučkového cukru
7 vajec
80 ml citronové šťávy
kůra ze dvou bio citronů
90 g třtinového cukru

Jak na to?

1. V míse smíchejte 400 g mouky, mák, 320 g měkkého másla, moučkový cukr, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Ručně nebo v robotu vypracujte do hladkého a pružného těsta. Zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2. Poté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na tloušťku 3 mm. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vytvořte 30 horních a 30 dolních tvarů, v horních vykrojte také střed. Pečte 7–8 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
3. Na krém smíchejte ve skleněné míse 4 žloutky, zbylou citronovou šťávu a kůru, třtinový cukr a zbylé máslo. Ve vodní lázni uvařte za stálého míchání krém do konzistence hustého pudinku. Po uvaření překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout do pokojové teploty.
4. Krémem potírejte upečené makovky a nechte je asi hodinu zaschnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový...
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový salát
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou

Inspirujte se podobnými recepty