Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMalinová linecká kolečka se dvěma náplněmi
Albert logoAlbert logo

Malinová linecká kolečka se dvěma náplněmi

Připravte si lahodné české linecké cukroví v novém moderním kabátku. Jednoduchý recept s dvoubarevným krémem, plným chuti malin a bílé čokolády.
Malinová linecká kolečka se dvěma náplněmi
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Máslo 320 g
  • Mouka hladká 550 g
  • Cukr moučkový 160 g
  • Vejce 3 ks
  • Maliny lyofilizované 1 hrs.
  • Citron 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 50 ml
  • Čokoláda bílá 150 g
  • Džem malinový 200 g
  • Máslo 320 g
  • Mouka hladká 550 g
  • Cukr moučkový 160 g
  • Vejce 3 ks
  • Maliny lyofilizované 1 hrs.
  • Citron 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 50 ml
  • Čokoláda bílá 150 g
  • Džem malinový 200 g

Příprava

1
V míse smíchejte 500 g mouky, 320 g měkkého másla, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny odležet do lednice.
2
Pomoučněte si vál, těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku silnou 3 mm. Lyofilizované maliny rozdrťte v dlaních a posypte jimi vyválenou placku. Maliny válečkem zatlačte do těsta. Z těsta vykrájejte kolečka o průměru 4 cm. Kolečka přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C 15 minut dozlatova.
3
Připravte si vodní lázeň. Do ohnivzdorné misky nalámejte 150 g bílé čokolády a rozpusťte ji nad lázní. V rendlíku přiveďte 50 ml smetany pod bod varu a následně po jedné třetině stěrkou zapracujte smetanu do čokolády na hladký krém. Čokoládový krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií na hladinu krému. Dejte vychladit na 15 minut do lednice.
4
Do cukrářského pytlíku přendejte 200 g malinového džemu a nastříkejte ho na polovinu lineckých koleček. Krém z bílé čokolády přendejte do cukrářského pytlíku, nastříkejte opatrně na džem a přilepte druhým kolečkem. Ta nejlahodnější linecká kolečka jsou připravena!
1
V míse smíchejte 500 g mouky, 320 g měkkého másla, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny odležet do lednice.
2
Pomoučněte si vál, těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku silnou 3 mm. Lyofilizované maliny rozdrťte v dlaních a posypte jimi vyválenou placku. Maliny válečkem zatlačte do těsta. Z těsta vykrájejte kolečka o průměru 4 cm. Kolečka přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C 15 minut dozlatova.
3
Připravte si vodní lázeň. Do ohnivzdorné misky nalámejte 150 g bílé čokolády a rozpusťte ji nad lázní. V rendlíku přiveďte 50 ml smetany pod bod varu a následně po jedné třetině stěrkou zapracujte smetanu do čokolády na hladký krém. Čokoládový krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií na hladinu krému. Dejte vychladit na 15 minut do lednice.
4
Do cukrářského pytlíku přendejte 200 g malinového džemu a nastříkejte ho na polovinu lineckých koleček. Krém z bílé čokolády přendejte do cukrářského pytlíku, nastříkejte opatrně na džem a přilepte druhým kolečkem. Ta nejlahodnější linecká kolečka jsou připravena!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Pokud spěcháte, využijte naše hotové linecké těsto Albert!
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.