
Kynuté koláčky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 90 g
- Mouka hladká 350 g
- Mouka polohrubá 150 g
- Mléko 200 ml
- Cukr krupicový 100 g
- Droždí čerstvé 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Sůl
- Vejce 3 ks
- Náplň tvarohová
- Rozinky
- Mandle plátky
- Drobenka
- Náplň maková
- Máslo 90 g
- Mouka hladká 350 g
- Mouka polohrubá 150 g
- Mléko 200 ml
- Cukr krupicový 100 g
- Droždí čerstvé 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Sůl
- Vejce 3 ks
- Náplň tvarohová
- Rozinky
- Mandle plátky
- Drobenka
- Náplň maková
Příprava
- 1Ve velké míse smíchejte 2 lžíce mouky s trochou vlažného mléka, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Počkejte, až vzejde kvásek.
- 2Pak přimíchejte oba druhy mouky i cukru, špetku soli a vejce, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto. Nechte ho 30 minut kynout.
- 3Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte kuličky (40–50 g) a pokládejte je v dostatečných rozestupech na plechy. Zakryjte utěrkou a nechte přibližně ¾ hodiny kynout.
- 4Závaží nebo skleničku obalte plátýnkem a jejich dnem roztlačte kuličky na koláčky. Těsto by mělo být tenké a měl by zůstat asi půlcentimetrový okraj.
- 5Koláčky potřete prošlehaným vejcem, pomocí cukrářského sáčku naplňte zvolenou náplní, ozdobte rozinkami, mandlemi či drobenkou.
- 6Koláčky nechte ještě 10 minut kynout. Předehřejte troubu na 160 °C a koláčky pečte 15 minut, až okraje zezlátnou a těsto je propečené.
- 1Ve velké míse smíchejte 2 lžíce mouky s trochou vlažného mléka, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Počkejte, až vzejde kvásek.
- 2Pak přimíchejte oba druhy mouky i cukru, špetku soli a vejce, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto. Nechte ho 30 minut kynout.
- 3Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte kuličky (40–50 g) a pokládejte je v dostatečných rozestupech na plechy. Zakryjte utěrkou a nechte přibližně ¾ hodiny kynout.
- 4Závaží nebo skleničku obalte plátýnkem a jejich dnem roztlačte kuličky na koláčky. Těsto by mělo být tenké a měl by zůstat asi půlcentimetrový okraj.
- 5Koláčky potřete prošlehaným vejcem, pomocí cukrářského sáčku naplňte zvolenou náplní, ozdobte rozinkami, mandlemi či drobenkou.
- 6Koláčky nechte ještě 10 minut kynout. Předehřejte troubu na 160 °C a koláčky pečte 15 minut, až okraje zezlátnou a těsto je propečené.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.