Další recepty a články
Kynuté koláčky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Ve velké míse smíchejte 2 lžíce mouky s trochou vlažného mléka, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Počkejte, až vzejde kvásek. Pak přimíchejte oba druhy mouky i cukru, špetku soli a vejce, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto. Nechte ho 30 minut kynout. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte kuličky (40–50 g) a pokládejte je v dostatečných rozestupech na plechy. Zakryjte utěrkou a nechte přibližně ¾ hodiny kynout. Závaží nebo skleničku obalte plátýnkem a jejich dnem roztlačte kuličky na koláčky. Těsto by mělo být tenké a měl by zůstat asi půlcentimetrový okraj. Koláčky potřete prošlehaným vejcem, pomocí cukrářského sáčku naplňte zvolenou náplní, ozdobte rozinkami, mandlemi či drobenkou. Koláčky nechte ještě 10 minut kynout. Předehřejte troubu na 160 °C a koláčky pečte 15 minut, až okraje zezlátnou a těsto je propečené.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kynuté koláčky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Ve velké míse smíchejte 2 lžíce mouky s trochou vlažného mléka, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Počkejte, až vzejde kvásek. Pak přimíchejte oba druhy mouky i cukru, špetku soli a vejce, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto. Nechte ho 30 minut kynout. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte kuličky (40–50 g) a pokládejte je v dostatečných rozestupech na plechy. Zakryjte utěrkou a nechte přibližně ¾ hodiny kynout. Závaží nebo skleničku obalte plátýnkem a jejich dnem roztlačte kuličky na koláčky. Těsto by mělo být tenké a měl by zůstat asi půlcentimetrový okraj. Koláčky potřete prošlehaným vejcem, pomocí cukrářského sáčku naplňte zvolenou náplní, ozdobte rozinkami, mandlemi či drobenkou. Koláčky nechte ještě 10 minut kynout. Předehřejte troubu na 160 °C a koláčky pečte 15 minut, až okraje zezlátnou a těsto je propečené.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio