×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kynuté koláčky

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Kynuté koláčky

Co budete potřebovat

350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
175–200 ml vlažného mléka
100 g krupicového cukru
1 kostka (42 g) čerstvého droždí
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli
1 vejce + 1–2 vejce na potření
90 g másla, rozpuštěného
tvarohová, maková a povidlová náplň
(viz Tipy)
rozinky, mandle a drobenka na ozdobu

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte 2 lžíce mouky s trochou vlažného mléka, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Počkejte, až vzejde kvásek. Pak přimíchejte oba druhy mouky i cukru, špetku soli a vejce, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto. Nechte ho 30 minut kynout. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte kuličky (40–50 g) a pokládejte je v dostatečných rozestupech na plechy. Zakryjte utěrkou a nechte přibližně ¾ hodiny kynout. Závaží nebo skleničku obalte plátýnkem a jejich dnem roztlačte kuličky na koláčky. Těsto by mělo být tenké a měl by zůstat asi půlcentimetrový okraj. Koláčky potřete prošlehaným vejcem, pomocí cukrářského sáčku naplňte zvolenou náplní, ozdobte rozinkami, mandlemi či drobenkou. Koláčky nechte ještě 10 minut kynout. Předehřejte troubu na 160 °C a koláčky pečte 15 minut, až okraje zezlátnou a těsto je propečené.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kynuté koláčky

Snadné Česká Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 3.8 (35)

Co budete potřebovat

350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
175–200 ml vlažného mléka
100 g krupicového cukru
1 kostka (42 g) čerstvého droždí
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli
1 vejce + 1–2 vejce na potření
90 g másla, rozpuštěného
tvarohová, maková a povidlová náplň
(viz Tipy)
rozinky, mandle a drobenka na ozdobu

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte 2 lžíce mouky s trochou vlažného mléka, 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Počkejte, až vzejde kvásek. Pak přimíchejte oba druhy mouky i cukru, špetku soli a vejce, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto. Nechte ho 30 minut kynout. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte kuličky (40–50 g) a pokládejte je v dostatečných rozestupech na plechy. Zakryjte utěrkou a nechte přibližně ¾ hodiny kynout. Závaží nebo skleničku obalte plátýnkem a jejich dnem roztlačte kuličky na koláčky. Těsto by mělo být tenké a měl by zůstat asi půlcentimetrový okraj. Koláčky potřete prošlehaným vejcem, pomocí cukrářského sáčku naplňte zvolenou náplní, ozdobte rozinkami, mandlemi či drobenkou. Koláčky nechte ještě 10 minut kynout. Předehřejte troubu na 160 °C a koláčky pečte 15 minut, až okraje zezlátnou a těsto je propečené.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Inspirujte se podobnými recepty