Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Křupavé dýňové houstičky

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Křupavé dýňové houstičky

Co budete potřebovat

350 g dýně Hokkaidó
20 g droždí
1 lžička cukru krystalu
70 ml mléka
70 g másla
1 lžička soli
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
3 lžíce olivového oleje
5 g vlašských ořechů

Jak na to?

1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.

2. Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).

3. Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

5. Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.

6. Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.

7. Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavé dýňové houstičky

Příloha Snadné Česká Pečivo Vegetariánské Magazín 10/2020 Počet porcí: 6 kusů
(0)

Co budete potřebovat

350 g dýně Hokkaidó
20 g droždí
1 lžička cukru krystalu
70 ml mléka
70 g másla
1 lžička soli
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
3 lžíce olivového oleje
5 g vlašských ořechů

Jak na to?

1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.

2. Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).

3. Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

5. Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.

6. Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.

7. Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Inspirujte se podobnými recepty