Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Křupavé dýňové houstičky

Další recepty a články

Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se...
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...

Křupavé dýňové houstičky

Co budete potřebovat

350 g dýně Hokkaidó
20 g droždí
1 lžička cukru krystalu
70 ml mléka
70 g másla
1 lžička soli
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
3 lžíce olivového oleje
5 g vlašských ořechů

Jak na to?

1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.

2. Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).

3. Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

5. Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.

6. Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.

7. Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavé dýňové houstičky

Příloha Snadné Česká Pečivo Vegetariánské Magazín 10/2020 Počet porcí: 6 kusů
(0)

Co budete potřebovat

350 g dýně Hokkaidó
20 g droždí
1 lžička cukru krystalu
70 ml mléka
70 g másla
1 lžička soli
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
3 lžíce olivového oleje
5 g vlašských ořechů

Jak na to?

1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.

2. Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).

3. Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

5. Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.

6. Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.

7. Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...

Inspirujte se podobnými recepty