Křupavé dýňové houstičky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.
2. Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).
3. Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
5. Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.
6. Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.
7. Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Křupavé dýňové houstičky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.
2. Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).
3. Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
5. Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.
6. Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.
7. Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio