×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krémová čočka s klobáskami

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené...
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel

Krémová čočka s klobáskami

Co budete potřebovat

400 g čočky
8 bavorských klobás
1 cibule
2 mrkve
1 kousek celeru
2 lžíce slunečnicového oleje
2 větší plátky slaniny, nakrájené na nudličky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
200 ml horkého zeleninového vývaru
sůl, pepř
4 lžíce 30% smetany

Jak na to?

Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmí­chejte smetanu. Podávejte s klobáskami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémová čočka s klobáskami

Hlavní chod Velmi snadné Mexická Luštěniny Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

400 g čočky
8 bavorských klobás
1 cibule
2 mrkve
1 kousek celeru
2 lžíce slunečnicového oleje
2 větší plátky slaniny, nakrájené na nudličky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
200 ml horkého zeleninového vývaru
sůl, pepř
4 lžíce 30% smetany

Jak na to?

Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmí­chejte smetanu. Podávejte s klobáskami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel

Inspirujte se podobnými recepty