Krémová čočka s klobáskami
Ingredience
400 g | čočky |
8 | bavorských klobás |
1 | cibule |
2 | mrkve |
1 | kousek celeru |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
2 | větší plátky slaniny, nakrájené na nudličky |
1/2 | lžičky sušeného tymiánu |
200 ml | horkého zeleninového vývaru |
sůl, pepř | |
4 | lžíce 30% smetany |
Postup přípravy
Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmíchejte smetanu. Podávejte s klobáskami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY