Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Křehký jablečný koláč

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Křehký jablečný koláč

Co budete potřebovat

170 g hladké mouky NP Bio
170 g špaldové mouky NP Bio
155 g třtinového cukru NP Bio sůl
50 ml studené vody
10 vajec NP Bio
130 g bio másla
3 lžíce kukuřičného škrobu
750 ml plnotučného mléka NP Bio
5 bio jablek
1⁄2 lžičky mleté bio skořice
1 citron NP Bio
60 g meruňkového džemu

Jak na to?

1. Smíchejte obě mouky a odměřte 325 g směsi. Promíchejte se 2 lžícemi cukru, 1⁄2 lžičky soli, přidejte 125 g studeného másla a vypracujte drobenku. Přidejte žloutek, studenou vodu a vymíchejte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit na 2 hodiny.
2. V míse smíchejte 9 žloutků, 12 lžic třtinového cukru, zbytek mouky a kukuřičný škrob. V menším hrnci přiveďte mléko k varu a zašlehejte do vaječné směsi. Vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, povrch přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na měsíčky, posypte zbylým cukrem, skořicí, zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte.
4. Těsto rozválejte, vložte do formy o průměru 23 cm, vlijte krém, poklaďte jablky a malými kousky másla. Boky koláče zakryjte alobalem, aby se nepřipékaly.
5. Vložte do trouby a pečte 40 minut na 180 °C. Odstraňte alobal a dopékejte 10 minut.
6. Džem smíchejte se zbylou citronovou šťávou a za stálého míchání přiveďte k varu. Teplý koláč potřete glazurou, nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křehký jablečný koláč

Dezert Snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Vegetariánské Bio Bio , Videorecept Magazín 9/2019 Počet porcí: 14
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

170 g hladké mouky NP Bio
170 g špaldové mouky NP Bio
155 g třtinového cukru NP Bio sůl
50 ml studené vody
10 vajec NP Bio
130 g bio másla
3 lžíce kukuřičného škrobu
750 ml plnotučného mléka NP Bio
5 bio jablek
1⁄2 lžičky mleté bio skořice
1 citron NP Bio
60 g meruňkového džemu

Jak na to?

1. Smíchejte obě mouky a odměřte 325 g směsi. Promíchejte se 2 lžícemi cukru, 1⁄2 lžičky soli, přidejte 125 g studeného másla a vypracujte drobenku. Přidejte žloutek, studenou vodu a vymíchejte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit na 2 hodiny.
2. V míse smíchejte 9 žloutků, 12 lžic třtinového cukru, zbytek mouky a kukuřičný škrob. V menším hrnci přiveďte mléko k varu a zašlehejte do vaječné směsi. Vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, povrch přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na měsíčky, posypte zbylým cukrem, skořicí, zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte.
4. Těsto rozválejte, vložte do formy o průměru 23 cm, vlijte krém, poklaďte jablky a malými kousky másla. Boky koláče zakryjte alobalem, aby se nepřipékaly.
5. Vložte do trouby a pečte 40 minut na 180 °C. Odstraňte alobal a dopékejte 10 minut.
6. Džem smíchejte se zbylou citronovou šťávou a za stálého míchání přiveďte k varu. Teplý koláč potřete glazurou, nechte vychladnout.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty