Křehký jablečný koláč
Ingredience
170 g | hladké mouky NP Bio |
170 g | špaldové mouky NP Bio |
155 g | třtinového cukru NP Bio sůl |
50 ml | studené vody |
10 | vajec NP Bio |
130 g | bio másla |
3 | lžíce kukuřičného škrobu |
750 ml | plnotučného mléka NP Bio |
5 | bio jablek |
1⁄2 | lžičky mleté bio skořice |
1 | citron NP Bio |
60 g | meruňkového džemu |
Postup přípravy
1. Smíchejte obě mouky a odměřte 325 g směsi. Promíchejte se 2 lžícemi cukru, 1⁄2 lžičky soli, přidejte 125 g studeného másla a vypracujte drobenku. Přidejte žloutek, studenou vodu a vymíchejte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit na 2 hodiny.
2. V míse smíchejte 9 žloutků, 12 lžic třtinového cukru, zbytek mouky a kukuřičný škrob. V menším hrnci přiveďte mléko k varu a zašlehejte do vaječné směsi. Vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, povrch přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na měsíčky, posypte zbylým cukrem, skořicí, zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte.
4. Těsto rozválejte, vložte do formy o průměru 23 cm, vlijte krém, poklaďte jablky a malými kousky másla. Boky koláče zakryjte alobalem, aby se nepřipékaly.
5. Vložte do trouby a pečte 40 minut na 180 °C. Odstraňte alobal a dopékejte 10 minut.
6. Džem smíchejte se zbylou citronovou šťávou a za stálého míchání přiveďte k varu. Teplý koláč potřete glazurou, nechte vychladnout.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY