
Bio hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Náročné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bio
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí zadní bez kosti BIO 600 g
- Sůl
- Sádlo 40 g
- Cibule BIO 3 ks
- Česnek BIO 9 strouž.
- Pepř
- Bujón hovězí 1 ks
- Voda 500 ml
- Mouka hladká BIO 40 g
- Brambory typu C 600 g
- Vejce BIO 2 ks
- Olej slunečnicový 20 ml
- Mouka hrubá 200 g
- Krupice 100 g
- Špenát mražený 450 g
- Muškátový oříšek
- Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
- Hovězí zadní bez kosti BIO 600 g
- Sůl
- Sádlo 40 g
- Cibule BIO 3 ks
- Česnek BIO 9 strouž.
- Pepř
- Bujón hovězí 1 ks
- Voda 500 ml
- Mouka hladká BIO 40 g
- Brambory typu C 600 g
- Vejce BIO 2 ks
- Olej slunečnicový 20 ml
- Mouka hrubá 200 g
- Krupice 100 g
- Špenát mražený 450 g
Příprava
- 1Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete a promíchejte se 6 stroužky oloupaného, prolisovaného česneku.
- 2V hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a orestujte na něm dozlatova 2 oloupané, najemno nakrájené cibule. Přidejte maso a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte 300 ml vody, přidejte rozdrobený bujón, promíchejte a pečte v troubě přiklopené pokličkou 1 hodinu na 180 °C doměkka. Občas promíchejte.
- 3V hrnku promíchejte mouku s 200 ml vody. Vlijte do hrnce s masem a dohladka promíchejte. Na sporáku ještě 10 minut za občasného míchání provařte.
- 4Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na vál. Vytvořte v nich důlek a posypte lžičkou soli. Do důlku rozklepněte 1 vejce, přisypte hrubou mouku a krupici a rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj 4 válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 15 minut.
- 5V rendlíku rozpalte olej a zpěňte na něm zbylou oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lehce povolený špenát a za občasného míchání nechte úplně rozmrazit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a vmíchejte zbylé 3 stroužky prolisovaného česneku a zbylé vejce. Vařte 10 minut.
- 1Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete a promíchejte se 6 stroužky oloupaného, prolisovaného česneku.
- 2V hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a orestujte na něm dozlatova 2 oloupané, najemno nakrájené cibule. Přidejte maso a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte 300 ml vody, přidejte rozdrobený bujón, promíchejte a pečte v troubě přiklopené pokličkou 1 hodinu na 180 °C doměkka. Občas promíchejte.
- 3V hrnku promíchejte mouku s 200 ml vody. Vlijte do hrnce s masem a dohladka promíchejte. Na sporáku ještě 10 minut za občasného míchání provařte.
- 4Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na vál. Vytvořte v nich důlek a posypte lžičkou soli. Do důlku rozklepněte 1 vejce, přisypte hrubou mouku a krupici a rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj 4 válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 15 minut.
- 5V rendlíku rozpalte olej a zpěňte na něm zbylou oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lehce povolený špenát a za občasného míchání nechte úplně rozmrazit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a vmíchejte zbylé 3 stroužky prolisovaného česneku a zbylé vejce. Vařte 10 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.