
Bolognské lasagne s mletým masem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 40 g
- Olej olivový 6 plž
- Česnek BIO 2 strouž.
- Mleté maso hovězí BIO 460 g
- Cibule BIO 1 ks
- Sůl
- Červené víno BIO 200 ml
- Pepř
- Omáčka rajčatová 340 ml
- Muškátový květ mletý
- Mouka hladká BIO 40 g
- Mléko plnotučné BIO 500 ml
- Těstoviny lasagne 200 g
- Bílý pepř 1/4 člž
- Mozzarella 425 g
- Parmazán 100 g
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Máslo 40 g
- Olej olivový 6 plž
- Česnek BIO 2 strouž.
- Mleté maso hovězí BIO 460 g
- Cibule BIO 1 ks
- Sůl
- Červené víno BIO 200 ml
- Pepř
- Omáčka rajčatová 340 ml
- Muškátový květ mletý
- Mouka hladká BIO 40 g
- Mléko plnotučné BIO 500 ml
- Těstoviny lasagne 200 g
- Bílý pepř 1/4 člž
- Mozzarella 425 g
Příprava
- 1V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
- 2Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
- 3Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.
- 1V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
- 2Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
- 3Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.