Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTvarohová bábovka s ječnou moukou
Albert logoAlbert logo
  • Tvarohová bábovka s ječnou moukou

Tvarohová bábovka s ječnou moukou

Tvarohová bábovka s ječnou moukou
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 100 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 210 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Mouka ječná celozrnná 70 g
  • Sůl
  • Vejce BIO 2 ks
  • Vanilkový extrakt
  • Cukr třtinový BIO 135 g
  • Mléko plnotučné BIO 75 ml
  • Strouhanka 15 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Kakao holandské 2 plž
  • Cukr moučkový 10 g
  • Máslo 100 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 210 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Mouka ječná celozrnná 70 g
  • Sůl
  • Vejce BIO 2 ks
  • Vanilkový extrakt
  • Cukr třtinový BIO 135 g
  • Mléko plnotučné BIO 75 ml
  • Strouhanka 15 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Kakao holandské 2 plž
  • Cukr moučkový 10 g

Příprava

1
Ve velké míse smíchejte prosáté obě mouky, prášek do pečiva, sodu a ¼ lžičky soli.
2
V jiné míse ručním šlehačem šlehejte vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, ⅔ množství mléka a tvaroh. Postupně přisypávejte směs sypkých surovin a zvolna šlehejte v hladké těsto. Odeberte ⅓ těsta. Vmíchejte prosáté kakao a zbylé mléko.
3
Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou přesuňte ⅓ světlého těsta, na ni přidejte celou kakaovou část a zakryjte zbytkem světlého těsta. Mramorování můžete pomoci i tak, že těsta jemně promícháte ve formě jídelním nožem.
4
Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C, dokud bábovka nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení cca 5 minut odstát.
5
Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
1
Ve velké míse smíchejte prosáté obě mouky, prášek do pečiva, sodu a ¼ lžičky soli.
2
V jiné míse ručním šlehačem šlehejte vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, ⅔ množství mléka a tvaroh. Postupně přisypávejte směs sypkých surovin a zvolna šlehejte v hladké těsto. Odeberte ⅓ těsta. Vmíchejte prosáté kakao a zbylé mléko.
3
Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou přesuňte ⅓ světlého těsta, na ni přidejte celou kakaovou část a zakryjte zbytkem světlého těsta. Mramorování můžete pomoci i tak, že těsta jemně promícháte ve formě jídelním nožem.
4
Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C, dokud bábovka nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení cca 5 minut odstát.
5
Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.