
Tvarohová bábovka s ječnou moukou

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 100 g
- Mouka špaldová celozrnná BIO 210 g
- Jedlá soda 1 člž
- Kypřící prášek 1 ks
- Mouka ječná celozrnná 70 g
- Sůl
- Vejce BIO 2 ks
- Vanilkový extrakt
- Cukr třtinový BIO 135 g
- Mléko plnotučné BIO 75 ml
- Strouhanka 15 g
- Tvaroh měkký v kostce 250 g
- Kakao holandské 2 plž
- Cukr moučkový 10 g
- Máslo 100 g
- Mouka špaldová celozrnná BIO 210 g
- Jedlá soda 1 člž
- Kypřící prášek 1 ks
- Mouka ječná celozrnná 70 g
- Sůl
- Vejce BIO 2 ks
- Vanilkový extrakt
- Cukr třtinový BIO 135 g
- Mléko plnotučné BIO 75 ml
- Strouhanka 15 g
- Tvaroh měkký v kostce 250 g
- Kakao holandské 2 plž
- Cukr moučkový 10 g
Příprava
- 1Ve velké míse smíchejte prosáté obě mouky, prášek do pečiva, sodu a ¼ lžičky soli.
- 2V jiné míse ručním šlehačem šlehejte vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, ⅔ množství mléka a tvaroh. Postupně přisypávejte směs sypkých surovin a zvolna šlehejte v hladké těsto. Odeberte ⅓ těsta. Vmíchejte prosáté kakao a zbylé mléko.
- 3Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou přesuňte ⅓ světlého těsta, na ni přidejte celou kakaovou část a zakryjte zbytkem světlého těsta. Mramorování můžete pomoci i tak, že těsta jemně promícháte ve formě jídelním nožem.
- 4Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C, dokud bábovka nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení cca 5 minut odstát.
- 5Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
- 1Ve velké míse smíchejte prosáté obě mouky, prášek do pečiva, sodu a ¼ lžičky soli.
- 2V jiné míse ručním šlehačem šlehejte vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, ⅔ množství mléka a tvaroh. Postupně přisypávejte směs sypkých surovin a zvolna šlehejte v hladké těsto. Odeberte ⅓ těsta. Vmíchejte prosáté kakao a zbylé mléko.
- 3Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou přesuňte ⅓ světlého těsta, na ni přidejte celou kakaovou část a zakryjte zbytkem světlého těsta. Mramorování můžete pomoci i tak, že těsta jemně promícháte ve formě jídelním nožem.
- 4Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C, dokud bábovka nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení cca 5 minut odstát.
- 5Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.