×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koprovka s bramborem a vajíčkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za...
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut

Koprovka s bramborem a vajíčkem

Co budete potřebovat

10–12 větších brambor
svazek čerstvého kopru
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru z masa nebo kostí
200 ml mléka
4 vejce
sůl
ocet
cukr
200–250 ml 40% smetany

Jak na to?

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody. Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte
mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit. Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.

Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte. Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.

TIP: Pro ještě dokonalejší chuť koprovky si u nás v Albertu kupte vajíčka v bio kvalitě. Pokud nemáte čerstvý kopr, sáhněte po mraženém. Přebytek čerstvého si zase zamrazte. Vyzkoušejte i variantu s houskovým knedlíkem a plátky hovězí pečeně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koprovka s bramborem a vajíčkem

Snadné Česká Vegetariánské
Průměrné hodnocení 4 (48)

Co budete potřebovat

10–12 větších brambor
svazek čerstvého kopru
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru z masa nebo kostí
200 ml mléka
4 vejce
sůl
ocet
cukr
200–250 ml 40% smetany

Jak na to?

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody. Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte
mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit. Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.

Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte. Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.

TIP: Pro ještě dokonalejší chuť koprovky si u nás v Albertu kupte vajíčka v bio kvalitě. Pokud nemáte čerstvý kopr, sáhněte po mraženém. Přebytek čerstvého si zase zamrazte. Vyzkoušejte i variantu s houskovým knedlíkem a plátky hovězí pečeně.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut

Inspirujte se podobnými recepty