Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Koprovka s bramborem a vajíčkem

Koprovka s bramborem a vajíčkem

Ingredience

10–12 větších brambor
svazek čerstvého kopru
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru z masa nebo kostí
200 ml mléka
4 vejce
sůl
ocet
cukr
200–250 ml 40% smetany

Postup přípravy

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody. Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte
mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit. Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.

Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte. Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.

TIP: Pro ještě dokonalejší chuť koprovky si u nás v Albertu kupte vajíčka v bio kvalitě. Pokud nemáte čerstvý kopr, sáhněte po mraženém. Přebytek čerstvého si zase zamrazte. Vyzkoušejte i variantu s houskovým knedlíkem a plátky hovězí pečeně.

Pomohl vám recept?
76hodnocení4

Další videorecepty