1
Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte k ní mléko a rendlík posaďte na hrnec s vroucí vodou. Přesvědčte se, že se bublinky nedotýkají dna rendlíku s čokoládou a mlékem, a obojí promíchejte do hladkého krému. Sejměte z ohně a nechte 5 minut zchladnout. Pak přidávejte jeden po druhém žloutky a zašlehávejte je ke směsi. Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte ji k čokoládové směsi. Nakonec ušlehejte dotuha bílky a rovněž je vmíchejte ke směsi. Rozdělte ji na dvě půlky a jednu obarvěte narůžovo. Pak obě barevné čokoládové pěny na střídačku navrstvěte do 6 skleniček o objemu zhruba 125 ml. Dejte na 3–4 hodiny chladit. Podávejte ozdobené šlehačkou.