×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kapustové karbanátky

Další recepty a články

Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s...
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem

Kapustové karbanátky

Co budete potřebovat

1 středně velká kapusta
31/2 rohlíku
120 ml mléka
olej
1/2 cibule
20 g másla
2 vejce
100 g vařeného uzeného masa
1/4 lžičky muškátového oříšku
150 g strouhanky
sůl
čerstvě namletý pepř

Jak na to?

1. Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2. Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový
oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4. Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.
Tip: K ochucení karbanátků se dá místo muškátového oříšku dát majoránka a česnek, místo uzeného masa nastrouhaný sýr anebo nic. Stačí jen sůl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustové karbanátky

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Kapusta Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (56)

Co budete potřebovat

1 středně velká kapusta
31/2 rohlíku
120 ml mléka
olej
1/2 cibule
20 g másla
2 vejce
100 g vařeného uzeného masa
1/4 lžičky muškátového oříšku
150 g strouhanky
sůl
čerstvě namletý pepř

Jak na to?

1. Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2. Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový
oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4. Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.
Tip: K ochucení karbanátků se dá místo muškátového oříšku dát majoránka a česnek, místo uzeného masa nastrouhaný sýr anebo nic. Stačí jen sůl.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem

Inspirujte se podobnými recepty