Kapustové karbanátky
Ingredience
1 | středně velká kapusta |
31/2 | rohlíku |
120 ml | mléka |
olej | |
1/2 | cibule |
20 g | másla |
2 | vejce |
100 g | vařeného uzeného masa |
1/4 | lžičky muškátového oříšku |
150 g | strouhanky |
sůl | |
čerstvě namletý pepř |
Postup přípravy
1. Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2. Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový
oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4. Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.
Tip: K ochucení karbanátků se dá místo muškátového oříšku dát majoránka a česnek, místo uzeného masa nastrouhaný sýr anebo nic. Stačí jen sůl.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY