Jablečný koláč z listového těsta s pudinkem
Ingredience
8 | velkých jablek, nejlépe Granny Smith |
1 | lžíce citronové šťávy |
110 g | krupicového cukru |
1 | lžička mleté skořice + 1/4 lžičky navíc |
1 | lžička vanilkového extraktu |
2 | lžíce kukuřičného škrobu |
2 | pláty listového těsta |
1 | vejce |
2 | lžíce krupicového cukru |
Na řidší pudink: | |
---|---|
750 ml | mléka |
1 | sáček vanilkového pudinkového prášku |
3 | lžíce krupicového cukru |
Postup přípravy
Upečte si tradiční domácí jablečný koláč z listového těsta s pudinkem.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Jablka, citronovou šťávu, cukr, skořici a vanilkový extrakt smíchejte v míse.
3) Vzniklou směs pak rozdělte do dvou pánviček o průměru 14 cm s kovovým držadlem (budete je dávat do trouby), zakryjte alobalem nebo pokličkou a na středním ohni přiveďte k varu, a pak nechte 6–8 minut probublávat, aby jablka změkla. Sejměte z ohně.
4) Škrob smíchejte se lžící vody a vzniklé těstíčko rozdělte do obou pánví a promíchejte.
5) Z plátů těsta vykrojte vždy 20cm kola, uprostřed je nařízněte, a pak je přetáhněte přes pánvičky a přitiskněte je k nim.
6) Poté je potřete vejcem.
7) Dvě lžíce cukru smíchejte s další skořicí a směsí posypejte těsto.
8) Dejte péct na 25–30 minut.
9) Část mléka odlijte do hrnečku, v něm rozmíchejte pudinkový prášek a cukr.
10) Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudink a 2–3 minuty povařte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY