Jablečný koláč z listového těsta s pudinkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Upečte si tradiční domácí jablečný koláč z listového těsta s pudinkem.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Jablka, citronovou šťávu, cukr, skořici a vanilkový extrakt smíchejte v míse.
3) Vzniklou směs pak rozdělte do dvou pánviček o průměru 14 cm s kovovým držadlem (budete je dávat do trouby), zakryjte alobalem nebo pokličkou a na středním ohni přiveďte k varu, a pak nechte 6–8 minut probublávat, aby jablka změkla. Sejměte z ohně.
4) Škrob smíchejte se lžící vody a vzniklé těstíčko rozdělte do obou pánví a promíchejte.
5) Z plátů těsta vykrojte vždy 20cm kola, uprostřed je nařízněte, a pak je přetáhněte přes pánvičky a přitiskněte je k nim.
6) Poté je potřete vejcem.
7) Dvě lžíce cukru smíchejte s další skořicí a směsí posypejte těsto.
8) Dejte péct na 25–30 minut.
9) Část mléka odlijte do hrnečku, v něm rozmíchejte pudinkový prášek a cukr.
10) Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudink a 2–3 minuty povařte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jablečný koláč z listového těsta s pudinkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Upečte si tradiční domácí jablečný koláč z listového těsta s pudinkem.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Jablka, citronovou šťávu, cukr, skořici a vanilkový extrakt smíchejte v míse.
3) Vzniklou směs pak rozdělte do dvou pánviček o průměru 14 cm s kovovým držadlem (budete je dávat do trouby), zakryjte alobalem nebo pokličkou a na středním ohni přiveďte k varu, a pak nechte 6–8 minut probublávat, aby jablka změkla. Sejměte z ohně.
4) Škrob smíchejte se lžící vody a vzniklé těstíčko rozdělte do obou pánví a promíchejte.
5) Z plátů těsta vykrojte vždy 20cm kola, uprostřed je nařízněte, a pak je přetáhněte přes pánvičky a přitiskněte je k nim.
6) Poté je potřete vejcem.
7) Dvě lžíce cukru smíchejte s další skořicí a směsí posypejte těsto.
8) Dejte péct na 25–30 minut.
9) Část mléka odlijte do hrnečku, v něm rozmíchejte pudinkový prášek a cukr.
10) Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudink a 2–3 minuty povařte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio