Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHusí vývar s kapáním
Albert logoAlbert logo
  • Husí vývar s kapáním

Husí vývar s kapáním

Husí vývar s kapáním
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Sváteční
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Husí droby
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Voda 1,5 l
  • Pepř celý 3 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hrubá 80 g
  • Muškátový oříšek
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 1 plž
  • Husí droby
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Voda 1,5 l
  • Pepř celý 3 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hrubá 80 g
  • Muškátový oříšek
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Drůbky, krk a jiné odřezky z husy vložte do pekáče a pečte po dobu 20 minut nasucho v troubě předehřáté na 200 °C. Mezitím si v hrnci orestujte na lžíci másla zeleninu – 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru a cibuli i se slupkou. Poté do hrnce přilijte vodu, přidejte kuličky pepře, nové koření, 2 snítky petržele, opečené drůbky, krk a odřezky vyndané z trouby a sůl. Pozvolna vařte, dokud nebudou vnitřnosti a maso měkké, asi po dobu 90 minut.
2
Vývar sceďte, do čirého vývaru přidejte nadrobno nakrájenou zbylou zeleninu a vařte na mírném ohni. Maso oberte, i s vnitřnostmi nakrájejte a pak vraťte do polévky.
3
Připravte si kapání. V misce prošlehejte vejce s moukou, muškátovým oříškem, zbylou nasekanou petrželí nebo dalšími bylinkami a špetkou soli do řidšího těstíčka a po lžičkách ho zavařte do polévky.
4
Při podávání husí vývar posypte nasekanou petrželkou.
1
Drůbky, krk a jiné odřezky z husy vložte do pekáče a pečte po dobu 20 minut nasucho v troubě předehřáté na 200 °C. Mezitím si v hrnci orestujte na lžíci másla zeleninu – 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru a cibuli i se slupkou. Poté do hrnce přilijte vodu, přidejte kuličky pepře, nové koření, 2 snítky petržele, opečené drůbky, krk a odřezky vyndané z trouby a sůl. Pozvolna vařte, dokud nebudou vnitřnosti a maso měkké, asi po dobu 90 minut.
2
Vývar sceďte, do čirého vývaru přidejte nadrobno nakrájenou zbylou zeleninu a vařte na mírném ohni. Maso oberte, i s vnitřnostmi nakrájejte a pak vraťte do polévky.
3
Připravte si kapání. V misce prošlehejte vejce s moukou, muškátovým oříškem, zbylou nasekanou petrželí nebo dalšími bylinkami a špetkou soli do řidšího těstíčka a po lžičkách ho zavařte do polévky.
4
Při podávání husí vývar posypte nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.