×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hraběnčiny řezy

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Hraběnčiny řezy

Co budete potřebovat

4 žloutky
140 g moučkového cukru
200 g změklého másla + na formu
450 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku
2 lžíce mléka
hrubá mouka na vysypání pekáčku
Na náplň
600 g jablek, oloupaných,
nastrouhaných nebo nakrájených
1 sáček vanilkového cukru
200 g vlašských ořechů, nasekaných
1 lžička mleté skořice
50 g rozinek, propláchnutých
6 bílků
100 g krystalového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička vinného či jablečného octa

Jak na to?

Do mísy vložte žloutky, cukr, máslo a utřete ručně nebo v robotu do nadýchané světlé pěny. Do ní prosejte mouku a kypřicí prášek, přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočívat. Zatím si připravte pekáč velký asi 20 × 30 cm. Vyložte ho pečicím papírem a i ten trochu potřete máslem nebo dno a boky pekáče jen vytřete máslem a vysypte moukou.
Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta odkrojte třetinu a dejte ji zatím do mrazáku. Zbylé těsto po částech namačkejte na dno a také trochu na stěnu pekáčku. Na těsto naklaďte jablka, zasypte vanilkovým cukrem. Na jablka poházejte rozinky a ořechy.
Všechny bílky vyšlehejte do řídké pěny, teprve pak přisypte cukr a škrob a došlehejte v pevný, lesklý sníh. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh rozetřete na jablka. Těsto z mrazáku nastrouhejte na hrubém struhadle navrch tak, aby část sněhu byla vidět.
Řezy dejte péct do trouby. Zlatavé budou za 45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hraběnčiny řezy

Dezert Náročné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (71)

Co budete potřebovat

4 žloutky
140 g moučkového cukru
200 g změklého másla + na formu
450 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku
2 lžíce mléka
hrubá mouka na vysypání pekáčku
Na náplň
600 g jablek, oloupaných,
nastrouhaných nebo nakrájených
1 sáček vanilkového cukru
200 g vlašských ořechů, nasekaných
1 lžička mleté skořice
50 g rozinek, propláchnutých
6 bílků
100 g krystalového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička vinného či jablečného octa

Jak na to?

Do mísy vložte žloutky, cukr, máslo a utřete ručně nebo v robotu do nadýchané světlé pěny. Do ní prosejte mouku a kypřicí prášek, přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočívat. Zatím si připravte pekáč velký asi 20 × 30 cm. Vyložte ho pečicím papírem a i ten trochu potřete máslem nebo dno a boky pekáče jen vytřete máslem a vysypte moukou.
Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta odkrojte třetinu a dejte ji zatím do mrazáku. Zbylé těsto po částech namačkejte na dno a také trochu na stěnu pekáčku. Na těsto naklaďte jablka, zasypte vanilkovým cukrem. Na jablka poházejte rozinky a ořechy.
Všechny bílky vyšlehejte do řídké pěny, teprve pak přisypte cukr a škrob a došlehejte v pevný, lesklý sníh. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh rozetřete na jablka. Těsto z mrazáku nastrouhejte na hrubém struhadle navrch tak, aby část sněhu byla vidět.
Řezy dejte péct do trouby. Zlatavé budou za 45 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty