×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí krtkův dort

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Domácí krtkův dort

Co budete potřebovat

2 sáčky čokoládového pudinkového
prášku
80 g moučkového cukru
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
2 vejce
100 ml oleje + na vymazání dortové formy
6 banánů
Krém
1 želatinový ztužovač šlehačky zastudena
1 smetana ke šlehání
20 g moučkového cukru
1 zakysaná smetana
2 lžíce tučného tvarohu
60 g hořké čokolády, nasekané na kousky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C.
Smíchejte pudinky, cukr a kypřicí prášek. Do směsi přidejte vejce, olej a vymíchejte těsto. Nalijte ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 35 minut.
Mezitím si připravte krém. V trošce vody rozpusťte ztužovač, vlijte do šlehačky, elektrickou metlou šlehejte 2 minuty, pak přidejte cukr a vyšlehejte dotuha.
Ručně pak vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a nasekanou čokoládu. Dejte na chvíli do chladničky.
Upečený korpus vydlabejte, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta. Na dno rozložte banány, na ně navršte krém a posypte rozdrobeným vydlabaným těstem.
Dejte aspoň na hodinu do ledničky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí krtkův dort

Pečení Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (274)

Co budete potřebovat

2 sáčky čokoládového pudinkového
prášku
80 g moučkového cukru
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
2 vejce
100 ml oleje + na vymazání dortové formy
6 banánů
Krém
1 želatinový ztužovač šlehačky zastudena
1 smetana ke šlehání
20 g moučkového cukru
1 zakysaná smetana
2 lžíce tučného tvarohu
60 g hořké čokolády, nasekané na kousky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C.
Smíchejte pudinky, cukr a kypřicí prášek. Do směsi přidejte vejce, olej a vymíchejte těsto. Nalijte ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 35 minut.
Mezitím si připravte krém. V trošce vody rozpusťte ztužovač, vlijte do šlehačky, elektrickou metlou šlehejte 2 minuty, pak přidejte cukr a vyšlehejte dotuha.
Ručně pak vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a nasekanou čokoládu. Dejte na chvíli do chladničky.
Upečený korpus vydlabejte, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta. Na dno rozložte banány, na ně navršte krém a posypte rozdrobeným vydlabaným těstem.
Dejte aspoň na hodinu do ledničky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty