×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí krtkův dort

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Domácí krtkův dort

Co budete potřebovat

2 sáčky čokoládového pudinkového
prášku
80 g moučkového cukru
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
2 vejce
100 ml oleje + na vymazání dortové formy
6 banánů
Krém
1 želatinový ztužovač šlehačky zastudena
1 smetana ke šlehání
20 g moučkového cukru
1 zakysaná smetana
2 lžíce tučného tvarohu
60 g hořké čokolády, nasekané na kousky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C.
Smíchejte pudinky, cukr a kypřicí prášek. Do směsi přidejte vejce, olej a vymíchejte těsto. Nalijte ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 35 minut.
Mezitím si připravte krém. V trošce vody rozpusťte ztužovač, vlijte do šlehačky, elektrickou metlou šlehejte 2 minuty, pak přidejte cukr a vyšlehejte dotuha.
Ručně pak vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a nasekanou čokoládu. Dejte na chvíli do chladničky.
Upečený korpus vydlabejte, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta. Na dno rozložte banány, na ně navršte krém a posypte rozdrobeným vydlabaným těstem.
Dejte aspoň na hodinu do ledničky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí krtkův dort

Pečení Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (247)

Co budete potřebovat

2 sáčky čokoládového pudinkového
prášku
80 g moučkového cukru
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
2 vejce
100 ml oleje + na vymazání dortové formy
6 banánů
Krém
1 želatinový ztužovač šlehačky zastudena
1 smetana ke šlehání
20 g moučkového cukru
1 zakysaná smetana
2 lžíce tučného tvarohu
60 g hořké čokolády, nasekané na kousky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C.
Smíchejte pudinky, cukr a kypřicí prášek. Do směsi přidejte vejce, olej a vymíchejte těsto. Nalijte ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 35 minut.
Mezitím si připravte krém. V trošce vody rozpusťte ztužovač, vlijte do šlehačky, elektrickou metlou šlehejte 2 minuty, pak přidejte cukr a vyšlehejte dotuha.
Ručně pak vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a nasekanou čokoládu. Dejte na chvíli do chladničky.
Upečený korpus vydlabejte, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta. Na dno rozložte banány, na ně navršte krém a posypte rozdrobeným vydlabaným těstem.
Dejte aspoň na hodinu do ledničky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty