Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrtkův sen
Albert logoAlbert logo
  • Krtkův sen

Krtkův sen

Krtkův sen
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr krupicový 200 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kakao holandské 3 plž
  • Mouka hladká 230 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Potravinářské barvivo
  • Banán 2 ks
  • Lízátka 1 ks
  • Smetana ke šlehání 2 ks
  • Marcipán 150 g
  • Máslo 125 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kakao holandské 3 plž
  • Mouka hladká 230 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Potravinářské barvivo
  • Banán 2 ks
  • Lízátka 1 ks
  • Smetana ke šlehání 2 ks
  • Marcipán 150 g
  • Máslo 125 g

Příprava

1
Máslo, oba cukry, dvě lžíce kakaa a 200 ml vody dejte do kastrolu a na mírném ohni nechte rozehřát. Do zchladlé směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, žloutky a nakonec tuhý sníh z bílků. Směs vlijte na plech o rozměrech 25 x 35 cm vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C zhruba dvacet minut.
2
Piškot nechte zcela zchladnout, pak ho po kratší straně přepulte. Jednu půlku rozdrobte na malé kousky, abyste získali směs, ze které uděláte ,hlínu‘. Druhou půlku vodorovně rozřízněte na dva piškotové pláty. Mísu o objemu 1300 ml lehce vytřete máslem. Z jednoho plátu piškotu pomocí nože vyřízněte kolečko, to dejte na dno mísy, zbytek nakrájejte na obdélníky a těmi vyložte obvod mísy. Jednu smetanu ušlehejte dotuha, vsypte do ní na kostičky nakrájené banány a směs přendejte do mísy – můžete lehce přitlačit. Druhý piškotový plát použijte jako pokličku a šlehačku jím zakryjte – opět lehce přitlačte. Dort zakryjte alobalem a dejte minimálně na čtyři hodiny do ledničky.
3
Dort vyklopte, druhou smetanu rozmíchejte s jednou lžící kakaa a ušlehejte dotuha. Pak jí potřete dort a navrch posypejte piškotovou hlínou. Z marcipánové hmoty – obarvené potravinářskými barvivy – vytvořte krtečka a rýč. Dort ozdobte lízátkem, krtkem i rýčem.
1
Máslo, oba cukry, dvě lžíce kakaa a 200 ml vody dejte do kastrolu a na mírném ohni nechte rozehřát. Do zchladlé směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, žloutky a nakonec tuhý sníh z bílků. Směs vlijte na plech o rozměrech 25 x 35 cm vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C zhruba dvacet minut.
2
Piškot nechte zcela zchladnout, pak ho po kratší straně přepulte. Jednu půlku rozdrobte na malé kousky, abyste získali směs, ze které uděláte ,hlínu‘. Druhou půlku vodorovně rozřízněte na dva piškotové pláty. Mísu o objemu 1300 ml lehce vytřete máslem. Z jednoho plátu piškotu pomocí nože vyřízněte kolečko, to dejte na dno mísy, zbytek nakrájejte na obdélníky a těmi vyložte obvod mísy. Jednu smetanu ušlehejte dotuha, vsypte do ní na kostičky nakrájené banány a směs přendejte do mísy – můžete lehce přitlačit. Druhý piškotový plát použijte jako pokličku a šlehačku jím zakryjte – opět lehce přitlačte. Dort zakryjte alobalem a dejte minimálně na čtyři hodiny do ledničky.
3
Dort vyklopte, druhou smetanu rozmíchejte s jednou lžící kakaa a ušlehejte dotuha. Pak jí potřete dort a navrch posypejte piškotovou hlínou. Z marcipánové hmoty – obarvené potravinářskými barvivy – vytvořte krtečka a rýč. Dort ozdobte lízátkem, krtkem i rýčem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.