×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketový koláč

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Cuketový koláč

Co budete potřebovat

1 křehké těsto
6 lžiček dijonské hořčice
50 g čedaru, strouhaného
2 velké zelené cukety
2 velké žluté cukety
4 lžíce olivového oleje
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
sůl, pepř, čerstvý i sušený tymián

Jak na to?

Křehkým těstem vyložte zapékací mísu a dno po celé ploše propíchejte vidličkou. Poté ho potřete 4 lžičkami hořčice a posypte strouha­ným sýrem. Cukety omyjte a osušte – v žádném případě je neloupejte – sytější slupka vytvoří krásnou barevnost koláče. Pak cukety po dlouhé straně nakrájejte na tenké plátky a zlehka je nasolte. Jeden zelený plátek srolujte dokola a dejte ho doprostřed koláče (stále přidržujte rukou), kolem obmo­tejte žlutý plátek, dále pak zelený a pořád dále do spotřebování všech plátků. Jak se obvod zvětšuje, používej­te vícero plátků jedné barvy. Olivový olej nalijte do mističky a promíchejte ho se zbytkem hořčice, česnekem, solí a pepřem. Vzniklou směsí důkladně potřete celý vršek koláče. Posypte sušeným tymiánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po­dávejte ozdobené čerstvým tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketový koláč

Dezert Velmi snadné Česká Vegetariánské Pečení Tymián Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (38)

Co budete potřebovat

1 křehké těsto
6 lžiček dijonské hořčice
50 g čedaru, strouhaného
2 velké zelené cukety
2 velké žluté cukety
4 lžíce olivového oleje
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
sůl, pepř, čerstvý i sušený tymián

Jak na to?

Křehkým těstem vyložte zapékací mísu a dno po celé ploše propíchejte vidličkou. Poté ho potřete 4 lžičkami hořčice a posypte strouha­ným sýrem. Cukety omyjte a osušte – v žádném případě je neloupejte – sytější slupka vytvoří krásnou barevnost koláče. Pak cukety po dlouhé straně nakrájejte na tenké plátky a zlehka je nasolte. Jeden zelený plátek srolujte dokola a dejte ho doprostřed koláče (stále přidržujte rukou), kolem obmo­tejte žlutý plátek, dále pak zelený a pořád dále do spotřebování všech plátků. Jak se obvod zvětšuje, používej­te vícero plátků jedné barvy. Olivový olej nalijte do mističky a promíchejte ho se zbytkem hořčice, česnekem, solí a pepřem. Vzniklou směsí důkladně potřete celý vršek koláče. Posypte sušeným tymiánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po­dávejte ozdobené čerstvým tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty