
Znojemská roláda
Na seznamu dobrot české klasické kuchyně rozhodně nesmí chybět chutná kombinace kyselých okurek a pečeného hovězího masa. Znojemský národní poklad nepřidávejte tentokrát do omáčky, ale zabalte do rolády s bohatou náplní.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí kýta 400 g
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Mouka hrubá 1 plž
- Anglická slanina 100 g
- Sádlo 2 plž
- Kyselé okurky 6 ks
- Hořčice plnotučná 2 plž
- Vývar hovězí 500 ml
- Rýže 300 g
- Pepř
- Máslo 1 plž
- Hovězí kýta 400 g
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Mouka hrubá 1 plž
- Anglická slanina 100 g
- Sádlo 2 plž
- Kyselé okurky 6 ks
- Hořčice plnotučná 2 plž
- Vývar hovězí 500 ml
- Rýže 300 g
- Pepř
- Máslo 1 plž
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Maso rozkrojte tak, aby se vytvořil co největší plát. Vložte ho mezi dva kusy potravinové fólie a ještě rozklepejte paličkou na maso. Vejce připravte na másle s trochou soli na způsob míchaných vajíček. Nechte vychladnout a pak smíchejte s hrubou moukou.
- 2Plát masa potřete hořčicí, poklaďte anglickou slaninou a navršte na něj míchaná vajíčka a okurky. Menší klidně nechte vcelku, větší rozkrojte na půlky nebo čtvrtinky.
- 3Zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pekáči rozehřejte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Podlijte vývarem, posypte solí a pepřem a dejte zhruba na hodinu péct do trouby. Během pečení občas polévejte výpekem a podle potřeby podlijte vodou nebo vývarem. Podávejte s vařenou rýží.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Maso rozkrojte tak, aby se vytvořil co největší plát. Vložte ho mezi dva kusy potravinové fólie a ještě rozklepejte paličkou na maso. Vejce připravte na másle s trochou soli na způsob míchaných vajíček. Nechte vychladnout a pak smíchejte s hrubou moukou.
- 2Plát masa potřete hořčicí, poklaďte anglickou slaninou a navršte na něj míchaná vajíčka a okurky. Menší klidně nechte vcelku, větší rozkrojte na půlky nebo čtvrtinky.
- 3Zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pekáči rozehřejte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Podlijte vývarem, posypte solí a pepřem a dejte zhruba na hodinu péct do trouby. Během pečení občas polévejte výpekem a podle potřeby podlijte vodou nebo vývarem. Podávejte s vařenou rýží.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.