×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Cuketová fritata

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Cuketová fritata

Co budete potřebovat

6 vajec BASIC
240 ml smetany na vaření BASIC
2 hrsti strouhaného parmazánu
sůl
pepř BASIC
20 g másla
2 lžičky olivového oleje
2 středně velké cukety
1 balení debrecínské pečeně BASIC

Jak na to?

V míse smíchejte vejce, smetanu, parmazán, sůl a pepř. Na malém plameni rozpalte pánev o průměru 22 cm. Přidejte máslo a olej a obojí nechte rozpustit – pánví zakružte, aby se tuk rozlil po celé ploše. Pak přidejte vaječnou směs a nechte 5 minut opékat, aby okraje začaly
zlátnout. Vršek posypte strouhanými cuketami a kousky debrecínské pečeně a opékejte dalších 15 minut. Pak přendejte pod rozpálený gril a 5 minut grilujte. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky, posypané parmazánem.
Tip - Místo parmazánu ve fritatě velmi dobře funguje i strouhaný čedar.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová fritata

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 3.8 (14)

Co budete potřebovat

6 vajec BASIC
240 ml smetany na vaření BASIC
2 hrsti strouhaného parmazánu
sůl
pepř BASIC
20 g másla
2 lžičky olivového oleje
2 středně velké cukety
1 balení debrecínské pečeně BASIC

Jak na to?

V míse smíchejte vejce, smetanu, parmazán, sůl a pepř. Na malém plameni rozpalte pánev o průměru 22 cm. Přidejte máslo a olej a obojí nechte rozpustit – pánví zakružte, aby se tuk rozlil po celé ploše. Pak přidejte vaječnou směs a nechte 5 minut opékat, aby okraje začaly
zlátnout. Vršek posypte strouhanými cuketami a kousky debrecínské pečeně a opékejte dalších 15 minut. Pak přendejte pod rozpálený gril a 5 minut grilujte. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky, posypané parmazánem.
Tip - Místo parmazánu ve fritatě velmi dobře funguje i strouhaný čedar.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty