×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci

Co budete potřebovat

300 g zelené čočky
1,5 litru hovězího nebo kuřecího vývaru
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 brambory
sůl, pepř
1⁄2 lžičky sušeného tymiánu
3–4 uzené paprikové klobásy
1 lžička slunečnicového oleje
2 cibule
1 lžíce medu
3 lžíce červeného vinného octa

Jak na to?

Zelenou čočku namočte den předem, bude lépe stravitelná. Pokud spěcháte, lze namáčení vynechat. Po namočení čočku slijte, propláchněte a dejte vařit s vývarem. Vařte 15–20 minut, aby byla čočka na skus.
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji s celerem a bramborami na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte k čočce, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vařte dalších 10 minut.
Klobásky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, opečte je na oleji a pak dejte stranou. Na zbytku tuku opečte na plátky nakrájenou cibuli.
Jakmile je čočka hotová, přidejte opečenou klobásu s cibulkou. Eintopf ochuťte medem a octem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci

Hlavní chod Snadné Z jednoho hrnce Tymián Magazín 2/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Eintopf je recept šitý na míru hlavně pro milovníky nenáročného vaření. Suroviny totiž stačí jenom nakrájet a vařit v jediném hrnci, jak napovídá německý název. Místo typicky francouzské zelené čočky můžete použít také čočku hnědou.

Co budete potřebovat

300 g zelené čočky
1,5 litru hovězího nebo kuřecího vývaru
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 brambory
sůl, pepř
1⁄2 lžičky sušeného tymiánu
3–4 uzené paprikové klobásy
1 lžička slunečnicového oleje
2 cibule
1 lžíce medu
3 lžíce červeného vinného octa

Jak na to?

Zelenou čočku namočte den předem, bude lépe stravitelná. Pokud spěcháte, lze namáčení vynechat. Po namočení čočku slijte, propláchněte a dejte vařit s vývarem. Vařte 15–20 minut, aby byla čočka na skus.
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji s celerem a bramborami na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte k čočce, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vařte dalších 10 minut.
Klobásky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, opečte je na oleji a pak dejte stranou. Na zbytku tuku opečte na plátky nakrájenou cibuli.
Jakmile je čočka hotová, přidejte opečenou klobásu s cibulkou. Eintopf ochuťte medem a octem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty