
Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci
Eintopf je recept šitý na míru hlavně pro milovníky nenáročného vaření. Suroviny totiž stačí jenom nakrájet a vařit v jediném hrnci, jak napovídá německý název. Místo typicky francouzské zelené čočky můžete použít také čočku hnědou.
Postup přípravy
Zelenou čočku namočte den předem, bude lépe stravitelná. Pokud spěcháte, lze namáčení vynechat. Po namočení čočku slijte, propláchněte a dejte vařit s vývarem. Vařte 15–20 minut, aby byla čočka na skus.
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji s celerem a bramborami na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte k čočce, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vařte dalších 10 minut.
Klobásky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, opečte je na oleji a pak dejte stranou. Na zbytku tuku opečte na plátky nakrájenou cibuli.
Jakmile je čočka hotová, přidejte opečenou klobásu s cibulkou. Eintopf ochuťte medem a octem.
Pomohl vám recept?
11hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod