Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci
Ingredience
300 g | zelené čočky |
1,5 | litru hovězího nebo kuřecího vývaru |
2 | mrkve |
2 | řapíky celeru |
2 | brambory |
sůl, pepř | |
1⁄2 | lžičky sušeného tymiánu |
3–4 | uzené paprikové klobásy |
1 | lžička slunečnicového oleje |
2 | cibule |
1 | lžíce medu |
3 | lžíce červeného vinného octa |
Postup přípravy
Zelenou čočku namočte den předem, bude lépe stravitelná. Pokud spěcháte, lze namáčení vynechat. Po namočení čočku slijte, propláchněte a dejte vařit s vývarem. Vařte 15–20 minut, aby byla čočka na skus.
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji s celerem a bramborami na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte k čočce, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vařte dalších 10 minut.
Klobásky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, opečte je na oleji a pak dejte stranou. Na zbytku tuku opečte na plátky nakrájenou cibuli.
Jakmile je čočka hotová, přidejte opečenou klobásu s cibulkou. Eintopf ochuťte medem a octem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY