Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci

Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci

Eintopf je recept šitý na míru hlavně pro milovníky nenáročného vaření. Suroviny totiž stačí jenom nakrájet a vařit v jediném hrnci, jak napovídá německý název. Místo typicky francouzské zelené čočky můžete použít také čočku hnědou.

Ingredience

300 g zelené čočky
1,5 litru hovězího nebo kuřecího vývaru
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 brambory
sůl, pepř
1⁄2 lžičky sušeného tymiánu
3–4 uzené paprikové klobásy
1 lžička slunečnicového oleje
2 cibule
1 lžíce medu
3 lžíce červeného vinného octa

Postup přípravy

Zelenou čočku namočte den předem, bude lépe stravitelná. Pokud spěcháte, lze namáčení vynechat. Po namočení čočku slijte, propláchněte a dejte vařit s vývarem. Vařte 15–20 minut, aby byla čočka na skus.
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji s celerem a bramborami na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte k čočce, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vařte dalších 10 minut.
Klobásky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, opečte je na oleji a pak dejte stranou. Na zbytku tuku opečte na plátky nakrájenou cibuli.
Jakmile je čočka hotová, přidejte opečenou klobásu s cibulkou. Eintopf ochuťte medem a octem.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty