×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočka s bylinkovým vejcem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Čočka s bylinkovým vejcem

Co budete potřebovat

200 g červené čočky
150 g hnědé předvařené čočky
2 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule, najemno nasekaná
1 stroužek česneku (lisovaný)
sůl, pepř
1 malý bobkový list
snítka tymiánu
jemný ocet nebo citronová šťáva
hrst čerstvé bazalky
2 vejce

Jak na to?

Čočku propláchněte ve studené vodě. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte čočku a zalijte vodou tak, aby hladina byla zhruba o 0,5 cm nad luštěninou. Přidejte bobkový list, stroužek česneku, osolte, opepřete a za občasného míchání vařte doměkka. Čočku dochuťte octem nebo citronovou šťávou. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na vejce. Vejce vyklepněte do mističky s trochou octa a tymiánu. Vodu důkladně zamíchejte vařečkou tak, aby vprostřed vznikl vír. Vlijte vejce doprostřed a vařte 3–4 minuty. Cibuli nakrájenou na půlkolečka osmahněte na rozpáleném oleji. Čočku podávejte s hotovým vejcem, osmahnutou cibulkou a čerstvou bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočka s bylinkovým vejcem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Něco lehkého Vegetariánské Tip týdne , Bazalka , Tymián
Průměrné hodnocení 5 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

200 g červené čočky
150 g hnědé předvařené čočky
2 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule, najemno nasekaná
1 stroužek česneku (lisovaný)
sůl, pepř
1 malý bobkový list
snítka tymiánu
jemný ocet nebo citronová šťáva
hrst čerstvé bazalky
2 vejce

Jak na to?

Čočku propláchněte ve studené vodě. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte čočku a zalijte vodou tak, aby hladina byla zhruba o 0,5 cm nad luštěninou. Přidejte bobkový list, stroužek česneku, osolte, opepřete a za občasného míchání vařte doměkka. Čočku dochuťte octem nebo citronovou šťávou. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na vejce. Vejce vyklepněte do mističky s trochou octa a tymiánu. Vodu důkladně zamíchejte vařečkou tak, aby vprostřed vznikl vír. Vlijte vejce doprostřed a vařte 3–4 minuty. Cibuli nakrájenou na půlkolečka osmahněte na rozpáleném oleji. Čočku podávejte s hotovým vejcem, osmahnutou cibulkou a čerstvou bazalkou.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019