ReceptyBramborové placičky
Albert logo
  • Bramborové placičky

Bramborové placičky

Bramborové placičky
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Neplýtvání
Večeře

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory vařené 400 g
  • Vejce 1 ks
  • Brokolice
  • Krupice 300 g
  • Sůl
  • Mouka hladká 10 g
  • Olej 250 ml
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Pepř
  • Jarní bylinky
  • Brambory vařené 400 g
  • Vejce 1 ks
  • Brokolice
  • Krupice 300 g
  • Sůl
  • Mouka hladká 10 g
  • Olej 250 ml
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Pepř
  • Jarní bylinky

Příprava

  1. 1
    Do větší mísy nastrouhejte najemno 400 g zbylých uvařených brambor. Přidejte vejce, lžíci najemno nakrájených zbytků růžiček brokolice a zhruba 250 g krupičky. Osolte a vypracujte kompaktní těsto, které se nelepí a dobře drží tvar. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu krupičky.
  2. 2
    Z těsta postupně odebírejte menší kousky velikosti většího vlašského ořechu a na pomoučeném vále je rozválejte na tenké placičky.
  3. 3
    Placičky smažte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Hotové nechte okapat na papírové utěrce.
  4. 4
    V misce smíchejte 200 g zakysané smetany se špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a lžící najemno nasekaných zbytků zelených bylinek. Placičky podávejte teplé společně s ochucenou smetanou jako dipem. Ani kousek nazbyt.
  1. 1
    Do větší mísy nastrouhejte najemno 400 g zbylých uvařených brambor. Přidejte vejce, lžíci najemno nakrájených zbytků růžiček brokolice a zhruba 250 g krupičky. Osolte a vypracujte kompaktní těsto, které se nelepí a dobře drží tvar. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu krupičky.
  2. 2
    Z těsta postupně odebírejte menší kousky velikosti většího vlašského ořechu a na pomoučeném vále je rozválejte na tenké placičky.
  3. 3
    Placičky smažte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Hotové nechte okapat na papírové utěrce.
  4. 4
    V misce smíchejte 200 g zakysané smetany se špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a lžící najemno nasekaných zbytků zelených bylinek. Placičky podávejte teplé společně s ochucenou smetanou jako dipem. Ani kousek nazbyt.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Neplýtvací tipy:
    Vařená nebo pečená mrkev, dýně, batát či celer? Nastrouhejte je nebo rozmačkejte vidličkou a přidejte do těsta. Dodají mu nejen barvu, ale i skvělou chuť. I zbylá kaše se dá využít – stačí jen upravit množství krupičky.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.