×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Brokolicové karbanátky z trouby

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Brokolicové karbanátky z trouby

Co budete potřebovat

500 g brokolice
150 g anglické slaniny
3 vejce, žloutky a bílky odděleně
1/2 vaničky plnotučného tvarohu
1–2 stroužky česneku
sůl
pepř
strouhanka
olivový olej
bramborová kaše

Jak na to?

Syrovou brokolici rozebranou na růžičky a slaninu rozsekejte v robotu. Přidejte žloutky, tvaroh, rozmělněný česnek, podle chuti osolte a opepřete a podle potřeby zahustěte strouhankou a dobře promíchejte. Nakonec do směsi opatrně přidejte tuhý sníh ušlehaný z bílků. Ze směsi vytvarujte asi 10 středně velkých karbanátků, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem a při 180 °C pečte dozlatohněda asi půl hodiny. V polovině pečení karbanátky obraťte. Hotové karbanátky podávejte s bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brokolicové karbanátky z trouby

Hlavní chod Snadné Česká Vegetariánské Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (175)

Co budete potřebovat

500 g brokolice
150 g anglické slaniny
3 vejce, žloutky a bílky odděleně
1/2 vaničky plnotučného tvarohu
1–2 stroužky česneku
sůl
pepř
strouhanka
olivový olej
bramborová kaše

Jak na to?

Syrovou brokolici rozebranou na růžičky a slaninu rozsekejte v robotu. Přidejte žloutky, tvaroh, rozmělněný česnek, podle chuti osolte a opepřete a podle potřeby zahustěte strouhankou a dobře promíchejte. Nakonec do směsi opatrně přidejte tuhý sníh ušlehaný z bílků. Ze směsi vytvarujte asi 10 středně velkých karbanátků, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem a při 180 °C pečte dozlatohněda asi půl hodiny. V polovině pečení karbanátky obraťte. Hotové karbanátky podávejte s bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty