Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpikovaná krůtí stehna se zeleným chřestem
Albert logoAlbert logo
  • Špikovaná krůtí stehna se zeleným chřestem

Špikovaná krůtí stehna se zeleným chřestem

Špikovaná krůtí stehna se zeleným chřestem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krůtí stehna spodní 4 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Slanina 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Voda 200 ml
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Krůtí stehna spodní 4 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Slanina 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Voda 200 ml
  • Chřest zelený 1 svaz.

Příprava

1
Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.
2
Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.
3
Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.
4
Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.
5
Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.
1
Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.
2
Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.
3
Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.
4
Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.
5
Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.