×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brambory zapečené s cibulí a čedarem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Brambory zapečené s cibulí a čedarem

Co budete potřebovat

75 g másla
500 g cibule AQ
1 kg brambor AQ
sůl
pepř
200 g čedaru
petržel AQ

Jak na to?

Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte. Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem. Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
Tip - K bramborám servírujte salát z rukoly a polníčku, případně volské oko.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory zapečené s cibulí a čedarem

Hlavní chod Snadné Česká Zapékání Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

75 g másla
500 g cibule AQ
1 kg brambor AQ
sůl
pepř
200 g čedaru
petržel AQ

Jak na to?

Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte. Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem. Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
Tip - K bramborám servírujte salát z rukoly a polníčku, případně volské oko.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty