×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Valentýnský zmrzlinový dezert

Další recepty a články

Valentýnské košíčky
Valentýnské košíčky
Valentýnské košíčky
Valentýnské košíčky
Krůtí salát s kukuřicí
Krůtí salát s...
Krůtí salát s kukuřicí
Krůtí salát s kukuřicí
Snídaně z lásky
Snídaně z lásky
Snídaně z lásky
Snídaně z lásky
Salát s limetkovým dresinkem a...
Salát s limetkovým...
Salát s limetkovým dresinkem a...
Salát s limetkovým dresinkem a...

Valentýnský zmrzlinový dezert

Tip do kuchyně

 

Můžete si také připravit domácí zmrzlinu. Recept na ni naleznete zde.

Co budete potřebovat

Na 12 srdíček:
3 velké bílky
150 g moučkového cukru
špetka jedlé sody smíchaná se špetkou prášku do pečiva
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2 druhy zmrzlin podle vaší chuti

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 110°C.

2) Bílky a cukr smíchaný se špetkami sody a prášku do pečiva spoje v žáruvzdorné míse, posaďte ji na hrnec s bublající vodou (voda se nesmí dotknout dna mísy) a míchejte dokud bílky nejsou teplé na dotek a cukr se nerozpustí, tedy asi 3 minuty.

3) Pak sejměte z ohně a vyšlehejte do tuha. Trvá to asi 10 minut.

4) Vmíchejte extrakt a směs přendejte do cukrářského sáčku s menší hubičkou.

5) Plech vyložte pečicím papírem a pomocí hubičky na něj „nakreslete“ asi 12 sněhových srdcí.

6) Pečte (sušte) asi 1 – 1,5 hodiny. Nechte zchladnout na plechu asi 20 minut.

7) Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nechte ji 5 minut povolit.

8) Na polovinu srdíček opatrně rozdělte zmrzliny, přiklopte zbylými srdci.

9) Dejte na 15 minut do mrazáku, a pak podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Valentýnský zmrzlinový dezert

Dezert Velmi snadné Česká Zmrzlina Valentýn Mražení a zachlazování Láska
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Můžete si také připravit domácí zmrzlinu. Recept na ni naleznete zde.

Co budete potřebovat

Na 12 srdíček:
3 velké bílky
150 g moučkového cukru
špetka jedlé sody smíchaná se špetkou prášku do pečiva
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2 druhy zmrzlin podle vaší chuti

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 110°C.

2) Bílky a cukr smíchaný se špetkami sody a prášku do pečiva spoje v žáruvzdorné míse, posaďte ji na hrnec s bublající vodou (voda se nesmí dotknout dna mísy) a míchejte dokud bílky nejsou teplé na dotek a cukr se nerozpustí, tedy asi 3 minuty.

3) Pak sejměte z ohně a vyšlehejte do tuha. Trvá to asi 10 minut.

4) Vmíchejte extrakt a směs přendejte do cukrářského sáčku s menší hubičkou.

5) Plech vyložte pečicím papírem a pomocí hubičky na něj „nakreslete“ asi 12 sněhových srdcí.

6) Pečte (sušte) asi 1 – 1,5 hodiny. Nechte zchladnout na plechu asi 20 minut.

7) Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nechte ji 5 minut povolit.

8) Na polovinu srdíček opatrně rozdělte zmrzliny, přiklopte zbylými srdci.

9) Dejte na 15 minut do mrazáku, a pak podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Valentýnské košíčky
Valentýnské košíčky
Valentýnské košíčky
Valentýnské košíčky
Krůtí salát s kukuřicí
Krůtí salát s kukuřicí
Krůtí salát s kukuřicí
Krůtí salát s kukuřicí
Snídaně z lásky
Snídaně z lásky
Snídaně z lásky
Snídaně z lásky
Salát s limetkovým dresinkem a...
Salát s limetkovým dresinkem a...
Salát s limetkovým dresinkem a...
Salát s limetkovým dresinkem a...

Inspirujte se podobnými recepty