Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySkořicové hvězdičky
Albert logoAlbert logo
  • Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Pod křupavou bílou polevou je skryté vláčné těsto plné voňavého vánočního koření.
Skořicové hvězdičky
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Sůl
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Cukr moučkový 130 g
  • Mandle mleté 100 g
  • Citronová šťáva 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 plž
  • Hřebíček mletý 1 člž
  • Ořechy lískové mleté 100 g
  • Citronová kůra 1 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Sůl
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Cukr moučkový 130 g
  • Mandle mleté 100 g
  • Citronová šťáva 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 plž
  • Hřebíček mletý 1 člž
  • Ořechy lískové mleté 100 g
  • Citronová kůra 1 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž

Příprava

1
Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
2
Troubu předehřejte na 150 °C.
3
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
4
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
5
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.
1
Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
2
Troubu předehřejte na 150 °C.
3
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
4
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
5
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.