Žemlovka z vánočky
Ingredience
50 g | másla, změklého |
250 g | vánočky AQ, nakrájené na 5cm plátky |
2 | vejce BASIC |
200 ml | smetany ke šlehání BASIC |
250 ml | mléka BASIC |
1 | vanilkový cukr |
1 | lžíce krupicového cukru |
moučkový cukr a šlehačka k podávání |
Postup přípravy
Zbyla vám vánočka? Připravte si žemlovku z vánočky.
1) Předehřejte troubu na 160°C.
2) Zapékací nádobu zlehka vymažte máslem.
3) Plátky vánočky potřete zbývajícím máslem a rozkrájejte na poloviny.
4) Kousky pak narovnejte do zapékací nádoby.
5) V misce prošlehejte vejce, smetanu, mléko, vanilkový a krupicový cukr a směsí přelijte vánočku.
6) Zapékací misku položte do hlubšího plechu, vložte do trouby, na plech nalijte horkou vodu a pečte asi 35 minut, až vaječná směs bude mít konzistenci pudinku a po krajích zezlátne.
7) Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY