×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žemlovka z vánočky

Inspirujte se podobnými recepty

Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček

Žemlovka z vánočky

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další recepty na žemlovky.

Co budete potřebovat

50 g másla, změklého
250 g vánočky AQ, nakrájené na 5cm plátky
2 vejce BASIC
200 ml smetany ke šlehání BASIC
250 ml mléka BASIC
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru
moučkový cukr a šlehačka k podávání

Jak na to?

Zbyla vám vánočka? Připravte si žemlovku z vánočky.

1) Předehřejte troubu na 160°C.

2) Zapékací nádobu zlehka vymažte máslem.

3) Plátky vánočky potřete zbývajícím máslem a rozkrájejte na poloviny.

4) Kousky pak narovnejte do zapékací nádoby.

5) V misce prošlehejte vejce, smetanu, mléko, vanilkový a krupicový cukr a směsí přelijte vánočku.

6) Zapékací misku položte do hlubšího plechu, vložte do trouby, na plech nalijte horkou vodu a pečte asi 35 minut, až vaječná směs bude mít konzistenci pudinku a po krajích zezlátne.

7) Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žemlovka z vánočky

Dezert Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Vánoce Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další recepty na žemlovky.

Co budete potřebovat

50 g másla, změklého
250 g vánočky AQ, nakrájené na 5cm plátky
2 vejce BASIC
200 ml smetany ke šlehání BASIC
250 ml mléka BASIC
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru
moučkový cukr a šlehačka k podávání

Jak na to?

Zbyla vám vánočka? Připravte si žemlovku z vánočky.

1) Předehřejte troubu na 160°C.

2) Zapékací nádobu zlehka vymažte máslem.

3) Plátky vánočky potřete zbývajícím máslem a rozkrájejte na poloviny.

4) Kousky pak narovnejte do zapékací nádoby.

5) V misce prošlehejte vejce, smetanu, mléko, vanilkový a krupicový cukr a směsí přelijte vánočku.

6) Zapékací misku položte do hlubšího plechu, vložte do trouby, na plech nalijte horkou vodu a pečte asi 35 minut, až vaječná směs bude mít konzistenci pudinku a po krajích zezlátne.

7) Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček

Inspirujte se podobnými recepty