Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční tvarohová štóla
Albert logoAlbert logo

Vánoční tvarohová štóla

Vánoční tvarohová štóla
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cukr krupicový 200 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka polohrubá 520 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Rozinky 100 g
  • Sůl
  • Mandle 100 g
  • Kandované ovoce 50 g
  • Rum 20 ml
  • Cukr moučkový 100 g
  • Máslo 370 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka polohrubá 520 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Rozinky 100 g
  • Sůl
  • Mandle 100 g
  • Kandované ovoce 50 g
  • Rum 20 ml
  • Cukr moučkový 100 g
  • Máslo 370 g

Příprava

1
V míse vyšlehejte mixérem 250 g změklého másla s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce a poté zašlehejte tvaroh. Přidejte 500 g mouky, kypřicí prášek a špetku soli. Vmíchejte rozinky, mandle, kandované ovoce a rum.
2
Těsto přendejte na pomoučený vál, prohněťte a vyválejte obdélník silný cca 2 cm. Delší kraje přehněte do středu a nakonec těsto opět po delší straně přeložte ještě napůl.
3
Přendejte na plech a pečte 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4
Mezitím rozpusťte v rendlíku zbylé máslo. Ještě horkou upečenou štólu potřete rozpuštěným máslem. Pak ji hustě posypte moučkovým cukrem.
5
Nakrájejte na plátky a podávejte nebo štólu zabalte do alobalu a nechte ji v chladu několik dnů rozležet.
1
V míse vyšlehejte mixérem 250 g změklého másla s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce a poté zašlehejte tvaroh. Přidejte 500 g mouky, kypřicí prášek a špetku soli. Vmíchejte rozinky, mandle, kandované ovoce a rum.
2
Těsto přendejte na pomoučený vál, prohněťte a vyválejte obdélník silný cca 2 cm. Delší kraje přehněte do středu a nakonec těsto opět po delší straně přeložte ještě napůl.
3
Přendejte na plech a pečte 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4
Mezitím rozpusťte v rendlíku zbylé máslo. Ještě horkou upečenou štólu potřete rozpuštěným máslem. Pak ji hustě posypte moučkovým cukrem.
5
Nakrájejte na plátky a podávejte nebo štólu zabalte do alobalu a nechte ji v chladu několik dnů rozležet.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 16.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě -0 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 16.10.2024 do 22.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.