
Velikonoční nádivka s kopřivami

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Kopřivy 50 g
- Sůl
- Petržel hladkolistá 10 g
- Slanina vcelku 100 g
- Cibule šalotka 30 g
- Kuřecí játra 120 g
- Rohlík 8 ks
- Pepř
- Muškátový oříšek
- Máslo 60 g
- Mléko 160 ml
- Vejce 2 ks
- Mouka hrubá 80 g
- Kopřivy 50 g
- Sůl
- Petržel hladkolistá 10 g
- Slanina vcelku 100 g
- Cibule šalotka 30 g
- Kuřecí játra 120 g
- Rohlík 8 ks
- Pepř
- Muškátový oříšek
- Máslo 60 g
- Mléko 160 ml
- Vejce 2 ks
- Mouka hrubá 80 g
Příprava
- 1Důkladně opláchněte 50 g čerstvých kopřiv, spařte je ve vroucí osolené vodě a ihned je zchlaďte v ledové vodě. Kopřivy sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu, nahrubo nasekejte, přendejte do mísy a přidejte 10 g omyté, nadrobno nasekané hladkolisté petrželky.
- 2Na rozehřáté pánvi orestujte dozlatova 100 g na kostičky nakrájené slaniny, přidejte 30 g oloupané a najemno nakrájené šalotky, 120 g očištěných a nahrubo nakrájených jater a krátce orestujte.
- 3Na kostky nakrájejte 8 starších rohlíků, rozložte je na plech s pečicím papírem a vysušte je v troubě na 150 °C, přibližně 15 až 20 minut. Usušené rohlíky dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte špetku mletého muškátového oříšku a promíchejte.
- 4V kastrůlku rozehřejte 50 g másla a 160 ml mléka. Směs přilijte do mísy k rohlíkům a nechte ji nasáknout. Přidejte 2 vejce, petrželku s kopřivou, orestovaná játra a vše dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte 80 g hrubé mouky a nádivku přendejte do máslem vymazané chlebíčkové formy. Nádivku pečte v troubě na 150 °C po dobu 60 minut, dokud nádivka nebude zlatavá a pevná. Velikonoční nádivka s kopřivami rozhodně nesmí chybět na vašem svátečním stole.
- 1Důkladně opláchněte 50 g čerstvých kopřiv, spařte je ve vroucí osolené vodě a ihned je zchlaďte v ledové vodě. Kopřivy sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu, nahrubo nasekejte, přendejte do mísy a přidejte 10 g omyté, nadrobno nasekané hladkolisté petrželky.
- 2Na rozehřáté pánvi orestujte dozlatova 100 g na kostičky nakrájené slaniny, přidejte 30 g oloupané a najemno nakrájené šalotky, 120 g očištěných a nahrubo nakrájených jater a krátce orestujte.
- 3Na kostky nakrájejte 8 starších rohlíků, rozložte je na plech s pečicím papírem a vysušte je v troubě na 150 °C, přibližně 15 až 20 minut. Usušené rohlíky dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte špetku mletého muškátového oříšku a promíchejte.
- 4V kastrůlku rozehřejte 50 g másla a 160 ml mléka. Směs přilijte do mísy k rohlíkům a nechte ji nasáknout. Přidejte 2 vejce, petrželku s kopřivou, orestovaná játra a vše dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte 80 g hrubé mouky a nádivku přendejte do máslem vymazané chlebíčkové formy. Nádivku pečte v troubě na 150 °C po dobu 60 minut, dokud nádivka nebude zlatavá a pevná. Velikonoční nádivka s kopřivami rozhodně nesmí chybět na vašem svátečním stole.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.