ReceptyVelikonoční nádivka s kopřivami
Albert logo
  • Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kopřivy 50 g
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá 10 g
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule šalotka 30 g
  • Kuřecí játra 120 g
  • Rohlík 8 ks
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Máslo 60 g
  • Mléko 160 ml
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hrubá 80 g
  • Kopřivy 50 g
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá 10 g
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule šalotka 30 g
  • Kuřecí játra 120 g
  • Rohlík 8 ks
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Máslo 60 g
  • Mléko 160 ml
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hrubá 80 g

Příprava

  1. 1
    Důkladně opláchněte 50 g čerstvých kopřiv, spařte je ve vroucí osolené vodě a ihned je zchlaďte v ledové vodě. Kopřivy sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu, nahrubo nasekejte, přendejte do mísy a přidejte 10 g omyté, nadrobno nasekané hladkolisté petrželky.
  2. 2
    Na rozehřáté pánvi orestujte dozlatova 100 g na kostičky nakrájené slaniny, přidejte 30 g oloupané a najemno nakrájené šalotky, 120 g očištěných a nahrubo nakrájených jater a krátce orestujte.
  3. 3
    Na kostky nakrájejte 8 starších rohlíků, rozložte je na plech s pečicím papírem a vysušte je v troubě na 150 °C, přibližně 15 až 20 minut. Usušené rohlíky dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte špetku mletého muškátového oříšku a promíchejte.
  4. 4
    V kastrůlku rozehřejte 50 g másla a 160 ml mléka. Směs přilijte do mísy k rohlíkům a nechte ji nasáknout. Přidejte 2 vejce, petrželku s kopřivou, orestovaná játra a vše dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte 80 g hrubé mouky a nádivku přendejte do máslem vymazané chlebíčkové formy. Nádivku pečte v troubě na 150 °C po dobu 60 minut, dokud nádivka nebude zlatavá a pevná. Velikonoční nádivka s kopřivami rozhodně nesmí chybět na vašem svátečním stole.
  1. 1
    Důkladně opláchněte 50 g čerstvých kopřiv, spařte je ve vroucí osolené vodě a ihned je zchlaďte v ledové vodě. Kopřivy sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu, nahrubo nasekejte, přendejte do mísy a přidejte 10 g omyté, nadrobno nasekané hladkolisté petrželky.
  2. 2
    Na rozehřáté pánvi orestujte dozlatova 100 g na kostičky nakrájené slaniny, přidejte 30 g oloupané a najemno nakrájené šalotky, 120 g očištěných a nahrubo nakrájených jater a krátce orestujte.
  3. 3
    Na kostky nakrájejte 8 starších rohlíků, rozložte je na plech s pečicím papírem a vysušte je v troubě na 150 °C, přibližně 15 až 20 minut. Usušené rohlíky dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte špetku mletého muškátového oříšku a promíchejte.
  4. 4
    V kastrůlku rozehřejte 50 g másla a 160 ml mléka. Směs přilijte do mísy k rohlíkům a nechte ji nasáknout. Přidejte 2 vejce, petrželku s kopřivou, orestovaná játra a vše dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte 80 g hrubé mouky a nádivku přendejte do máslem vymazané chlebíčkové formy. Nádivku pečte v troubě na 150 °C po dobu 60 minut, dokud nádivka nebude zlatavá a pevná. Velikonoční nádivka s kopřivami rozhodně nesmí chybět na vašem svátečním stole.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.