Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečená kuřecí prsa na středomořský způsob
Albert logoAlbert logo
  • Zapečená kuřecí prsa na středomořský způsob
Zapečená kuřecí prsa na středomořský způsob

Zapečená kuřecí prsa na středomořský způsob

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Bílé víno 150 ml
  • Česnek 4 strouž.
  • Rajský protlak 280 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Med 1 plž
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Rajče 400 g
  • Olivy černé 100 g
  • Petržel 1 hrs.
  • Bageta 4 ks
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Bílé víno 150 ml
  • Česnek 4 strouž.
  • Rajský protlak 280 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Med 1 plž
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Oregano sušené 1 člž

Příprava

1
Kuřecí prsa omyjte a podélně rozkrojte, aby z každého vznikly dva plátky. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a prsa z obou stran zprudka opečte. Pak je vyndejte na talíř.
2
Očištěnou cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev a papriky na plátky. Česnek oloupejte a prolisujte. Připravenou zeleninu orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Pak přidejte česnek, rajčatový protlak, víno a krájená rajčata. Omáčku ochuťte medem, kořením, solí, pepřem, přidejte rozmarýn a přiveďte k varu.
3
Do pekáčku o rozměru 18 × 27 cm dejte plátky masa a zalijte omáčkou. Přidejte olivy a pečte v troubě předehřáté na 220 °C 15 minut.
4
Maso servírujte na talíři přelité omáčkou a ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte s čerstvou bagetkou.
1
Kuřecí prsa omyjte a podélně rozkrojte, aby z každého vznikly dva plátky. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a prsa z obou stran zprudka opečte. Pak je vyndejte na talíř.
2
Očištěnou cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev a papriky na plátky. Česnek oloupejte a prolisujte. Připravenou zeleninu orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Pak přidejte česnek, rajčatový protlak, víno a krájená rajčata. Omáčku ochuťte medem, kořením, solí, pepřem, přidejte rozmarýn a přiveďte k varu.
3
Do pekáčku o rozměru 18 × 27 cm dejte plátky masa a zalijte omáčkou. Přidejte olivy a pečte v troubě předehřáté na 220 °C 15 minut.
4
Maso servírujte na talíři přelité omáčkou a ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte s čerstvou bagetkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.