Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyItalská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami
Albert logoAlbert logo
  • Italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami

Italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami

Aby se vám italská kuchyně povedla, základ je v kvalitních surovinách. Zkuste farmářské kuřecí maso, kvalitní italské prosciutto a čerstvou zeleninku. Uvidíte, jak chutná dolce vita.
Italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 800 g
  • Prosciutto 8 plát.
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory nové 500 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Kopr 1 snít.
  • Cukr krupicový
  • Zakysaná smetana bylinková 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky 800 g
  • Prosciutto 8 plát.
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory nové 500 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Kopr 1 snít.
  • Cukr krupicový
  • Zakysaná smetana bylinková 1 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Osolte 4 kuřecí prsa, každé pevně obalte 2 plátky prosciutta a položte je na olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
3
Očistěte vodou 500 g malých nových brambor a i se slupkou je rozkrojte napůl. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte k masu.
4
Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Během pečení párkrát otočte, aby měly brambory i maso hezkou barvu ze všech stran.
5
Na salát omyjte a na plátky nastrouhejte salátovou okurku. Osolte, ocukrujte a přilijte šťávu z 1/2 citronu.
6
Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a nasekejte snítku kopru. Servírujte vše dohromady.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Osolte 4 kuřecí prsa, každé pevně obalte 2 plátky prosciutta a položte je na olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
3
Očistěte vodou 500 g malých nových brambor a i se slupkou je rozkrojte napůl. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte k masu.
4
Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Během pečení párkrát otočte, aby měly brambory i maso hezkou barvu ze všech stran.
5
Na salát omyjte a na plátky nastrouhejte salátovou okurku. Osolte, ocukrujte a přilijte šťávu z 1/2 citronu.
6
Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a nasekejte snítku kopru. Servírujte vše dohromady.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat recept zdravější
    Prosciutto zbavte přebytečného tuku. Zakysanou smetanu zvolte s menším obsahem tuku. Ideálně 10% nebo ji nahraďte bílým jogurtem. K pokrmu přidejte salát z čerstvé zeleniny lehce zakápnutý olivovým olejem.
  • Co byste o bramborách měli vědět
    U brambor se vždy označuje, zda se jedná o brambory rané, nebo pozdní. Rané brambory jsou sklízeny před úplnou zralostí. Pozdní brambory se sklízejí v úplné zralosti, kdy velikost jednotlivých hlíz je větší než 28 mm. U pozdních brambor se uvádí varný typ A–C. Typ A je vhodný na saláty, typ B na bramborovou kaši.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.