
Italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami
Aby se vám italská kuchyně povedla, základ je v kvalitních surovinách. Zkuste farmářské kuřecí maso, kvalitní italské prosciutto a čerstvou zeleninku. Uvidíte, jak chutná dolce vita.

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí prsní řízky 800 g
- Prosciutto 8 plát.
- Sůl
- Pepř
- Brambory nové 500 g
- Salátová okurka 1 ks
- Citronová šťáva 15 ml
- Olej olivový 1 plž
- Kopr 1 snít.
- Cukr krupicový
- Zakysaná smetana bylinková 1 ks
- Kuřecí prsní řízky 800 g
- Prosciutto 8 plát.
- Sůl
- Pepř
- Brambory nové 500 g
- Salátová okurka 1 ks
- Citronová šťáva 15 ml
- Olej olivový 1 plž
- Kopr 1 snít.
- Cukr krupicový
- Zakysaná smetana bylinková 1 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 220 °C.
- 2Osolte 4 kuřecí prsa, každé pevně obalte 2 plátky prosciutta a položte je na olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
- 3Očistěte vodou 500 g malých nových brambor a i se slupkou je rozkrojte napůl. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte k masu.
- 4Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Během pečení párkrát otočte, aby měly brambory i maso hezkou barvu ze všech stran.
- 5Na salát omyjte a na plátky nastrouhejte salátovou okurku. Osolte, ocukrujte a přilijte šťávu z 1/2 citronu.
- 6Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a nasekejte snítku kopru. Servírujte vše dohromady.
- 1Troubu předehřejte na 220 °C.
- 2Osolte 4 kuřecí prsa, každé pevně obalte 2 plátky prosciutta a položte je na olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
- 3Očistěte vodou 500 g malých nových brambor a i se slupkou je rozkrojte napůl. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte k masu.
- 4Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Během pečení párkrát otočte, aby měly brambory i maso hezkou barvu ze všech stran.
- 5Na salát omyjte a na plátky nastrouhejte salátovou okurku. Osolte, ocukrujte a přilijte šťávu z 1/2 citronu.
- 6Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a nasekejte snítku kopru. Servírujte vše dohromady.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat recept zdravější Prosciutto zbavte přebytečného tuku. Zakysanou smetanu zvolte s menším obsahem tuku. Ideálně 10% nebo ji nahraďte bílým jogurtem. K pokrmu přidejte salát z čerstvé zeleniny lehce zakápnutý olivovým olejem.Co byste o bramborách měli vědět U brambor se vždy označuje, zda se jedná o brambory rané, nebo pozdní. Rané brambory jsou sklízeny před úplnou zralostí. Pozdní brambory se sklízejí v úplné zralosti, kdy velikost jednotlivých hlíz je větší než 28 mm. U pozdních brambor se uvádí varný typ A–C. Typ A je vhodný na saláty, typ B na bramborovou kaši.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.